Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Підвищені ціни та черги. Яка ситуація з пальним на заправках Франківська

Роздрібні мережі АЗС підвищили ціни на пальне. Нещодавно, 29 квітня, Уряд підвищив граничні торговельні надбавки на бензини та дизпаливо. Яка ситуація на заправках Івано-Франківська?

Про це дізнався Інформатор.

Пальне, бензин та газ є не на всіх заправках. Так, “Amic energy” на Коновальця, “Укрнафта” на Довженка та “Stels” постують.

На заправці WOG, що знаходиться на Довженка, черга з десятка машин. Тут можна придбати дизпаливо і газ.

На заправці ОККО, що на вулиці Петлюри, також вишикувалася черга автомобілів. Тут є pulls 95 по 37, 85 грн за літр та pulls diesel по 42,69 грн за літр.

На ОККО, що на вулиці Коновальця, у черзі легковики та громадський транспорт.

Тут також є pulls 95 по 37,85 грн за літр та pulls diesel по 42,69 грн за літр, а ще газ – по 30,99 грн.

Бензин також можна придбати на вулиці Мазепи:

За даними auto.ria ціни на бензин, пальне такі:

Чому дефіцит пального?

Останніми тижнями в Україні дефіцит пального, причина цьому, на погляд експертів, – переривання старих джерел постачання і державне регулювання цін.

Як запевнив прем’єр Денис Шмигаль, 29 квітня Уряд прийняв зміни до державного регулювання цін на нафтопродукти, які дозволять протягом 7 днів вирішити питання дефіциту пального на АЗС.

“Міністерство економіки та Міністерство енергетики проводять постійні консультації з паливними компаніями, аби розв’язати цю проблему”, – сказав він і додав, що після цього протягом тижня питання дефіциту пального на АЗС має вирішитися.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що обговорював з Президентом Польщі Анджеєм Дудою вихід польських компаній на український ринок пального.

Ціни на пальне станом на 28 квітня дивитися тут.

Софія Сіренко

Нагору