Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську збирали гроші для онкохворих діток

Вже 5 років, як у Франківську працює проект, спрямований на підтримку пацієнтів відділення онкогематології дитячої обласної лікарні.

Вчора, 1 травня, благодійний проект «На шапку» відкрив новий сезон.

Подробиці розповідає Інформатор.

Зокрема, струнний ансамбль Quattro Corde обласної філармонії імені Іри Маланюк безкоштовно чарував перехожих музикою. Натомість усі бажаючі, в знак подяки, могли пожертвувати кошти на допомогу онкохворим діткам.

Організатори проекту підкреслюють, що б не відбувалося в нашій країні: карантин, війна – рак ніхто не скасовував, навіть під час воєнного стану.

Допомога маленьким пацієнтам сьогодні потрібна особливо, як ніколи. Оскільки в Івано-Франківській дитячій обласній лікарні зараз перебувають діти не тільки з Прикарпаття, але й ті, які більше не можуть лікуватися в себе дома.

“Ми не бачилися починаючи з жовтня місяця минулого року, незважаючи на усі обставини, ми все ж таки вирішили відкрити сезон благодійних концертів «На шапку». Назва символічна, ви бачите волонтерів з капелюшками. Є ще один особливий капелюшок, який відповідає умовам нинішнього часу і ми збираємо кошти та граємо для вас з тією самою метою, що й 5 років поспіль”, – зазначають організатори благодійного проекту.

Музика показує і доказує, що здатна підтримувати, об’єднувати та лікувати у такий непростий для країни час.

Тетяна Голунова

Нагору