Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківців закликають прийти на акцію, щоб підтримати захисників Маріуполя

Завтра, 4 травня, на Вічевому майдані Івано-Франківська відбудеться ініціатива з закликом зберегти Маріуполь і евакуювати цивільне населення.

Інформатор запрошує долучитися до події.

«Захисники Маріуполя, які вже більше 60 днів ведуть бойові дії в повному оточенні, зараз знаходяться на заводі “Азовсталь”. В їх угрупованні є понад 600 поранених хлопців різного ступеня тяжкості, їм дуже потрібна медична допомога. Там немає ні умов, ні препаратів, ні персоналу, який міг би їм допомогти», – пише на своїй фейсбук-сторінці співорганізаторка заходу Анна Вакалюк.

Дівчина зазначає, що схожа з Маріуполем ситуація вже відбувалася під час Другої світової війни. Тоді провели процедуру «Екстракшн».

У дописі йдеться про те, що в 1940 році військові Британії та Франції були оточені німецькими військами і заблокованими в районі міста Дюнкерк. Військам, що скупчилися на узбережжі, загрожувала катастрофа, але Гітлер наказав зупинити наступ і “не наближатися до Дюнкерка ближче, ніж на 10 км”. Вінстон Черчілль у знаменитій промові в 1940 році назвав події в Дюнкерку “дивом”. У ході рятувальної операції були евакуйовані більше 300 тисяч французьких та британських солдатів.

Основний посил завтрашньої акції  – вдруге, 82 роки потому, звернутися до процедури «Екстракшн» і врятувати маріупольців.

Анастасія Стецькович

Нагору