Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківці здобули на чемпіонаті Європи з таеквондо 4 золоті медалі та 1 срібну

В Хорватії відбувся 36-ий чемпіонат Європи з таеквондо. Українська команда, де було семеро франківських спортсменів, зайняла там серед юніорів третє загальнокомандне місце.

Повідомляє Інформатор.

Загалом у чемпіонаті взяли участь понад тисячу учасників з 30 країн. Ми поступилися румунам та норвегам. В останній день змагань юніори вибороли перше місце в командному спарингу. А ще наші спортсмени привезли чотири золоті медалі та одне срібло. Такого результату не було ніколи.

Спортсмени, які були в команді, – Артур Кузмін, Анна Сірокваша, Кіра Чекіс, Тимофій Матвійчук, Денис Липовецький, Олексій Лис, Артем Самбуров, Дмитро Середа.

Тимофій Матвійчук зайняв друге місце через помилку суддів, які дали бали після зупинки рефері. Йому 14 років. Каже, перевершив свої очікування. До змагань тренувався впродовж місяця двічі на день.

Як розповів нам тренер Олег Соловей, команда збірної України складалася з сімох франківців та одного киянина. Через війну більшість спортсменів не змогли тренуватися, а дорослі – захищають Україну.

“Коли розпочалася війна, ми на місяць випали з тренувань. Всі спортзали були закриті, та й бажання не було. Поїхати на чемпіонат стало можливим завдяки Міжнародній федерації, вона допомогла фінансово. Ми готувалися трохи більше місяця під звуки сирен. Часто ми зупиняли тренування. Однак хлопці і дівчати були дуже вмотивовані”, – сказав він.

Перемоги присвятили ЗСУ та Міністерству внутрішніх справ України.

На початку червня команда поїде на Кубок Європи в Болгарії. Побажаємо їм успіху!

Софія Сіренко

Нагору