Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську з’явився новий мурал, присвячений українському воїну

У Франківську на вулиці Коновальця, 13в створили патріотичний стінопис, над яким працювали від Великодня.

Інформатор поговорив із франківським митцем та учасником роботи над муралом Яремою Стециком.

Як розповів Ярема, малюнок майбутнього муралу побачив на інстаграм-сторінці відомого графічного дизайнера Ярослава Шкрібляка. Тоді він просто похвалив роботу Ярослава, як одну з багатьох цікавих робіт українських художників. Зображення було зрозуміле, зі смаком. Дизайнер опублікував свій допис 1 квітня, а вже 16 квітня на своїй сторінці зображенням поділився міський голова Івано-Франківська. Згодом з’явилася ініціатива перенести цей малюнок на стіну.

Варіантів розміщення муралу було декілька, але вирішили обрати будівлю на вулиці Коновальця, 13в, де раніше вже співпрацювали з власниками.

На запитання, скільки людей доєдналося до розпису стіни, Ярема Стецик відповів:

“Людей 20, гвинти і каву треба персоналізувати на окремий позитивний рахунок. Фан-клуб теж на окремий список. Бо кожен, хто сприяв роботі, є автором також”.

Над створенням муралу почали працювати після Великодня. Це вже не перша спільна робота з Ярославом Шкрібляком і вочевидь не остання.

Подяку всій команді франківський митець також висловив у соцмережах і написав, що присвячує мурал учаснику команди, а зараз воїну — своєму синові.

 

Анастасія Стецькович

Нагору