Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Шахраї виманили в прикарпатця 23 тисячі гривень

На Івано-Франківщині продовжують діяти шахраї. Нещодавно їм вдалося видурити в чоловіка 23 тисячі гривень.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

Часто шахраї створюють фейкові посилання, аби люди їй надали банківські реквізити та іншу інформацію. Мешканці заповнюють дані, з їх електронних гаманців зникають кошти, які знімають злодії.

На гачок такої схеми потрапив чоловік, який через Інтернет продавав колеса до автомобіля. До нього зателефонував “покупець”, який захотів придбати товар. Аферист надіслав посилання для здійснення оплати. Потерпілий ввів персональні дані, з його кредитного рахунку зникло майже 23 тисячі гривень. За допомогою чоловік звернувся до правоохоронців.

Поліція шукає людей, причетних до злочину. Відомості про випадок слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби не потрапити на гачок аферистів, поліція рекомендує:

  • купувати товари лише на перевірених сайтах;
  • не переходити за сумнівними посиланнями, надісланими сторонніми;
  • уважно перевіряти URL-адресу, адже один зайвий символ на адресній панелі може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт;
  • нікому не повідомляти дані карти, паролі та інші дані, що можуть використовуватися для підтвердження платежів.

Не варто відкривати посилання від незнайомих або малознайомих співрозмовників, проходити авторизацію на сторонніх сайтах, а також надавати платіжні дані.

Нагору