Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що робити, якщо термін дії закордонного паспорта закінчився?

Понад 20000 біометричних документів оформили на Івано-Франківщині протягом квітня. З них 16386 закордонних паспортів та 4097 ID карток. 

Про це повідомляє Інформатор, з посиланням на офіціну сторінку Міграційної служби Івано-Франківської області у Facebook.

Також у службі повідомили про правила отримання або продовження терміну дії документів.

Тож якщо ви вирішили оформити або оновити ваші документи, то ось про що маєте знати:

  1. Наразі електронна черга не працює, а громадян приймають у порядку “живої” черги.
  2. Терміни оформлення та доставки документів можуть збільшитися за різних причин. Тобто можливий такий варіант, що чекати на отримання документів доведеться кілька місяців. Аби дізнатися про те, на якому етапі виготовлення ваш документ, ви можете зайти на офіційний сайт ДМС України, і обрати розділ «Перевірка стану оформлення документів» (Інформатор залишає посилання на нього)
  3. Якщо ви не хочете довго чекати і маєте закордонний паспорт, термін дії якого закінчився – у вас є можливість продовжити термін дії документа. Для цього необхідно звернутися до найближчого відділення Державної міграційної служби України і написати заяву про продовження терміну дії вашого закордонного паспорта (не важливо, де ви його отримували і чи має він біометрію). І в цей самий день ви отримаєте ваш закордонний паспорт з продовженим строком дії.

Окрім цього, у Міграційній службі Івано-Франківщини повідомили, що на сьогоднішній день на Прикарпатті працюють усі територіальні підрозділи у штатному режимі.

Читайте до теми: Франківцям: що робити, коли втратив чи не взяв паспорт

 

Артем Тригуб

Нагору