Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Без”скандальне Євробачення

Скандали, інтриги, розслідування. Які ситуації сталися після Євробачення, і до чого тут Україна?

Інформатор зараз все вам розповість.

Перший скандал виявився у тому, що представники від Грузії та Азербайджану заявили, що їхнє національне журі віддало найвищий бал на конкурсі Євробачення-2022 Україні, а не Великій Британії, як було оголошено. Інформатор зазначає, що бали Румунії, Грузії та Азербайджану оголошував Мартін Остердаль (виконавчий директор Євробачення), а не речники від цих країн.

Також речницю від Румунії не допустили до прямого ефіру через “технічні проблеми”.

Окрім цього, користувачі в соціальних мережах зауважили, що оцінки журі Азербайджану та Грузії повністю збігаються.

Європейський мовний союз поки не надав жодних коментарів з цього приводу.

Другий казус стався через те, що один із коментаторів італійського каналу під час виступу представниці Іспанії Chanel заявив про те, що співачка – це дешева пародія на Дженіфер Лопес.

Можливо, це стало причиною того, що італійські глядачі не поставили жодного балу виконавиці.

До речі, Chanel не вистачило 7 балів для того, аби посісти 2 місце в конкурсі.

Третій скандал стався через оцінки наших журі від України. Українські глядачі не зрозуміли, чому судді не поставили жодного балу Польщі.

На офіційному сайті “Євробачення” виклали бланк оцінок нашого журі. Важливо розуміти, що цифри, які судді виставляли – це рейтинг. Тобто, якщо Польщі поставили 1, то член журі віддав свої 12 балів цій країні. Інформатор публікує бланк результатів нижче:

Окрім Польщі, наше журі поставило “0” Литві та Румунії, які теж підтримують Україну.

Одна з членів журі Ірина Федишин дала невеликий коментар: «Не знаю, що поставили інші, моя оцінка Польщі – 10 балів». Але, повторюємо, що бали в випадку журі – це не оцінки країні, а їх рейтинг.

У наших громадян це викликало шквал хейту. Їхні пости в соцмережах наповнені обурливими висловлюваннями на адресу журі і вибаченнями перед Польщею та її громадянами.

Голова журі від України на “Євробаченні-2022” Вадим Лисиця прокоментував відсутність балів від українських суддів для представника Польщі. Він заявив, що члени журі підписали угоду, в якій прописано те, що вони не можуть враховувати у своєму голосуванні політичний чинник.

Вадим Лисиця додав, що члени журі мали оцінювати лише номер, пісню і сам виступ учасника.

“Мені особисто прикро і я прошу вибачення у польського народу за те, що так вийшло. Але нічого змінювати не буду, не можу. Бо це принципова позиція. Це оцінювання було принциповим. Все зроблено чесно і прозоро.”

Інформатор продовжує слідкувати за ситуацією, і повідомлятиме вам про подробиці.

Як Інформатор повідомляв раніше, наша країна перемогла на пісенному конкурсі “Євробачення 2022”

Фото взяте із відкритих джерел

Артем Тригуб

Нагору