Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Івано-Франківська абетка”. Про що книга, яка відкриває туристам місто

В Івано-Франківську сьогодні, 18 травня, презентували книгу про місто “Івано-Франківська абетка”. Це стисла історія Франківська від Потоцьких до Пана Дайте Пару Копійок, такий собі путівник для гостей міста.

Інформатор відвідав презентацію.

Книга – промоційне видання, розраховане на гостей міста. Найближчим часом її можна бути придбати в нашому туристично- інвестиційному центрі. Це історія, написана по-іншому, кажуть її творці. Автор текстів – відомий краєзнавець Іван Бондарев, який зараз служить зараз у 10 Гірсько-штурмовій бригаді. Тож на презентації збирали кошти для “Едельвейсів”.

“Книга наповнена історіями окремих людей та подій. Історія міст творить історію України, а це зараз дуже важливо. Сьогодні я волонтер у Празі. Допомагаю чехам допомагати українцям. Книга вчить, що ми всі повинні цінувати маленьку Батьківщину. Моя улюблена сторінка в ній про Дар’я Цвєк”, – розповіла дизайнерка й ілюстраторка Ірина, яка відвідала презентацію онлайн.

Ідея книга зародилася ще минулого року, її ініціаторка – Уляна Басараб-Ганчак. Планувалося, що путівник вийде до Дня міста, однак війна внесла корективи в ці плани.

Історії в книзі написані в жартівливому тоні, легко читаються дорослими та дітьми. Окрім цього, ще й напичені місцевим колоритом. Хто ж, як це франківці, знають що таке “пижик”?

Вкінці книги зібрали невеликий словник “галицизмів”. Завершується кросвордом.

На завершення презентації провели розіграш книг. Призи отримали не лише франківці.

Софія Сіренко

Нагору