Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську захисникам передали вишиванки й обереги

Сьогодні, 19 травня, у День вишиванки, Центр освітніх інновацій провів родинно-патріотичний захід. На ньому передали вишиті сорочки, обереги для наших Захисників. 

Повідомляє Інформатор.

“Ці вишиванки символізують нашу боротьбу. Ми вклали усю любов, аби вишити ці вишиванки. Ми вирішили зробити нашим хлопцям ще й значки-обереги. Це такі невеличкі значки, які символізують собою Зірку матері, яка дає рушійну силу для наших захисників”, – розповідає майстриня вишивки Прикарпаття Любов Дрогомирецька.

Головна мета акції – підтримати Збройні Сили України, передати їм віру в перемогу, нашу любов, щирість у вигляді вишиваних оберегів – сорочок, футболок та ін.

“Вишиванка – генетичний код України, який береже нашу націю. А оскільки зараз війна, ми сконцентрували усі наші сили, щоб підтримати військових”, – наголошує директорка центру Марія Починок.

У заході взяли участь майже усі заклади освіти міста, мистецький дім “Тобівка”, студії дизайну та вишивок, садочки та переселенці.

Більше десяти вишиванок, близько 120-ти футболок та двохсот вишитих “ангеликів” освятили та відправили нашим воїнам, які захищають кордони держави.

Разом до перемоги. Слава Україні!

Вадим Оксенчук

Нагору