Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Сумочка – теж зброя”: як франківок навчали самообороні

Учора, 19 травня, в Івано-Франківську відбувся тренінг із самооборони.

Інформатор теж побував на навчанні.

Захищати своє здоров’я і життя потрібно вміти завжди, а в період війни – особливо.

Громадська організація “Фундація Регіональних Ініціатив” в Івано-Франківську організувала навчання самообороні для всіх охочих. Вхід був вільним, попередньо треба було лише зареєструватися.

На навчання прийшли 22 дівчат. Тренінг провів майстер самозахисту з 23-річним стажем Павло Владика, який зараз тренує наші сили ТрО.

Впродовж двох годин учасниці слухали як діяти у випадках нападу, як запобігти небезпеці та що завжди носити з собою в сумочці. Потім усі поділилися по парах і спробували застосувати прийоми самозахисту, які показував тренер.

Павло Владика наголошує, що дівчатам ввечері краще самим не ходити. Варто не полінуватися викликати “таксі”, або взяти когось за компанію. Також можна купити газовий балончик чи електрошокер, які допоможуть викроїти час, щоб втекти від нападника.

“Кожна з вас має сумочку, телефон, якісь кошти з собою. Це зброя чи ні? Так, це все зброя. Але прошу не вестися на дурні відео з YouTube, де якась бабця б’є сумочкою кривдника по голові. Ваша сумочка – це зброя, щоб кинути нею в грабіжника і втекти. Тоді можна зберегти своє життя. Якщо маєте велику суму грошей чи важливі документи, краще носіть їх біля тіла”, – зазначив майстер самозахисту.

Також дивіться відео від Інформатора з навчання самообороні:

Анастасія Стецькович

Вадим Оксенчук

Нагору