Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Обираєш будь-яку книгу за 50 грн — допомагаєш ЗСУ

В Івано-Франківську сьогодні, 21 травня, вже вдруге проходить благодійна акція з гаслом “Інтелект — це зброя”. В центрі міста продають книги, вартістю 50 грн. Усі виручені кошти — для ЗСУ.

Долучитися закликає Інформатор.

Книги просто неба продають на “стометрівці” біля стоматологічного корпусу. Це вже другий продаж книг. Перший відбувся минулої суботи.

Організатор заходу Андрій Батир зазначає, що книги зібрали з власної домашньої бібліотеки, долучилися також знайомі. Чи можуть доєднатися до акції запитують і перехожі франківці. Андрій Батир каже, що кожен охочий може принести книгу. Також допоміг завкафедри українознавства в медичному університеті Володимир Качкан, який з особистої бібліотеки віддав велику кількість книжок. Усі вони оцінюються однаково — по 50 грн, а зібрані кошти передадуть для потреб армії.

Минулого тижня продали 60 книжок, за які зібрали 2770 грн. Чому така сума, якщо всі книги по 50 грн? Просто тоді до нас підійшла жінка і сказала, що брати нічого не буде, але скільки має грошей, стільки і віддасть. Сьогодні також жінка дала нам 100 грн і не взяла книги взамін“, — розповів організатор.

Зібрані кошти хочуть віддати в Івано-Франківський драмтеатр, де збирають гроші на закупівлю спорядження або автівки на передову.

Анастасія Стецькович

Нагору