Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Побачення з собою”: мешканців Івано-Франківська запрошують на заняття з йоги

Щонеділі впродовж літа охочі франківці зможуть займатися йогою вранці просто неба. Заняття — благодійні, а всі виручені кошти підуть на ЗСУ.

Інформатор сьогодні вперше побував на занятті.

Сьогодні, 22 травня, на Палаці Потоцьких провели вже друге цьогорічне заняття з йоги. Таку традицію продовжують третій рік поспіль. Попри те, що було вітряно і трохи похмуро, зібралося близько 20 людей.

Спочатку виконували дихальні практики, пробували “розвантажити” мозок, позбутися зайвих думок і відчути тіло. Тоді виконали кілька вправ, щоб відчути легкість у тілі, прокачати кров і лімфу, “витягнути” хребет і розслабити м’язи, які зараз можуть бути напружені через надмірний стрес, сидячу роботу тощо.

Проводила заняття інструкторка з йоги з 7-річним стажем викладання Галина Осадців. Жінка зазначає, що займатися йогою можуть усі, незалежно від віку: старші люди, молодь, можна приходити з дітьми.

“Після йоги маємо відчувати легкість. Це не силове тренування в залі, коли працюємо з вагою і потім відчуваємо крепатуру. Хоча від йоги вона теж іноді буває. Але загалом йога заспокоює. З власного досвіду скажу, в якому настрої я б не прийшла, що б не сталося в житті, я розстеляю килимок і після заняття відчуваю легкість, ніби розкриваються крила і хочеться кудись полетіти”, — розповідає Галина Осадців.

Під час заняття інструкторка використовує релаксаційну музику і живі інструменти, серед яких “шум струмка” і каратали, що також допомагають розслабитися.

Галина Осадців вважає, що йога — це як побачення з собою, коли увага зосереджена на власній особистості. Коли від думок вже не втечеш і залишаєшся наодинці в моменті. Після такого покращується настрій і самопочуття. Виникає любов до себе.

Займатися йогиня рекомендує 2-3 рази на тиждень. Тоді можна оздоровити організм і полегшити біль у спині, якщо він турбує.

Доєднатися до занять може кожен охочий. Потрібно взяти зручний одяг, килимок і прийти в неділю на урок о 09:00. Наприкінці заняття можна зробити благодійний внесок, який спрямують 102 бригаді ЗСУ.

Анастасія Стецькович

Нагору