Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Звинувачення у жорстокому поводженні з тваринами. Що кажуть в “Карпатському зоопарку”

Рух “UAnimals” звинувачує “Карпатський зоопарк”, який знаходиться на Франківщині, у жорстокому поводженні з тваринами.

Повідомляє Інформатор.

Зоозахисники кажуть, що тварини там потребують допомоги ветеринарів. Клітки, в яких тримають тварин, – тісні та неприбрані, непридатні до життя.

“Ті умови, в яких зараз знаходяться звірі — це не просто знущання, а й порушення закону України. UAnimals написали звернення до начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. В ньому ми просимо провести перевірку законності утримання диких тварин на території “Карпатського зоопарку”, – зазначають в організації.

Також зоозахисники наполягають на тимчасовому вилученні тварин до набрання законної сили рішенням суду. Вони готові зайнятися евакуацією звірів та врятувати їх.

Що кажуть в зоопарку?

Ми поспілкувалися з працівниками “Карпатського зоопарку”. Там розповіли, що з диких тварин тут проживають єноти та лисиця. Останній – пів року, вона тиха і спокійна. Також тут доглядають за овечками, морськими свинками, шиншилами, осликом, нутріями, курками. Вони, кажуть, усім забезпечені.

Диких тварин тут вигодовують, а потім випускають на волю, якщо це можливо. Іноді в зоопарк приносять тварин мешканці, бо не хочуть за ними доглядати.

Відвідувачів у зоопарку зараз дуже мало. Чому щодо них звернулися до поліції, не знають.

Інформатор слідкує за ситуацією й повідомлятиме їй деталі.

Софія Сіренко

Нагору