Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Дефіцит солі. Яка ситуація в Івано-Франківську

З початком припинення роботи заводу “Артемсіль” з прилавків українських магазинів почала зникати сіль. Зараз люди масово її скупили, тож полиці франківських магазинів пустують. 

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 26 травня, харчова добавка відсутня у більшості магазинах міста. Полиці, на яких раніше стояла сіль, тепер можна побачити цукор.

“Не панікуйте. Незабаром сіль привезуть з Європи. Усім вистачить”, – розповіли продавці-касири одного із магазинів.

В іншій крамниці пообіцяли, що сіль може з’явитися з понеділка, однак невідомо, якою буде її вартість.

Проте журналістам Інформатора вдалося знайти сіль в супермаркеті “Євроспар”. Ціна за 450 г – 13,80 (йодована) та 14,10 (нейодована). Однак її покупці швидко розкуповують.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, в місті незабаром з’явиться сіль з-за кордону. Він запевнив – все буде гаразд впродовж тижня чи півтора.

Нагадаємо, артемівське родовище кам’яної солі у Слов’янському і Бахмутському районах Донеччини. Зараз ці території у “гарячій” точці України.

“Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не піддамо людей небезпеці. Тим паче більшість мешканців Соледара, співробітників ДП “Артемсіль” вже евакуювались. Більшості працівників адміністрації, ІТР (інженерно-технічних робітників,  —  ред.) немає на місці”,розповів в.о. директора державного підприємства “Артемсіль” Віктор Юрін.

В Україні сіль виробляють також у Дрогобичі, зараз солеварня збільшила обсяги виробництв на 20 тонн щомісяця.

Інформатор слідкує за ситуацією і про вартість і доставку солі повідомить вам згодом.

Вадим Оксенчук

Софія Сіренко

Нагору