Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вони бачили війну. До Франківська приїхали курсанти Луганського університету внутрішніх справ

До Івано-Франківська переїжджає Луганський державний університет внутрішніх справ. Сьогодні у місто прибули курсанти закладу.

Повідомляє Інформатор.

Ректор університету Віталій Комарницький розповів, що всі курсанти доїхали добре. Наразі групи уже всім забезпечені, студенти приїхали на освоєне місце. Франківські університети надали гуртожитки для проживання.

За даними ректора, прибули 90 % викладачів і студентів. Івано- Франківськ виявився найкращий варіантом для переїзду.

“Найбільшою проблемою був рух автотранспорту. Потягом було безпечніше. Зауважу, що всі одиниці автотранспорту доїхали. Спершу нас передислокували до Дніпра. Але для того, аби більш ефективніше відпрацьовувати територію, ми мали переїхати”- каже Віталій Комарницький.

Завтра у курсантів уже відновляться заняття.

Олександр родом з Луганська, він навчається на другому курсі. Він щиро вірить у перемогу і хоче повернутися в рідне місто, над яким замайорить український прапор.

З вірою приїхали в Івано-Франківськ і Катерина. Дівчині 19 років. Каже, у Сєверодонецьку складна ситуація, місто постійно під обстрілами.

Обоє курсантів будуть слідчими.

“Хочеться швидше завершити навчання і допомагати військовим. У нас прискорена програма. Більше занять і немає відпусток”, – кажуть вони.

Софія Сіренко

Нагору