Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи існує спосіб конфіденційного спілкування в інтернеті?

У 2022 році надважливим є питання конфіденційності, особливо, коли в нашій країні відбуваєтсья війна. Чи можна спілкуватися в інтернеті, і не боятися того, що це хтось прочитає, окрім вас та співрозмовника? Такий спосіб існує!  

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на публікацію одного з іноземних медіа.

У 2014 році компанія Signal Foundation створили захищений месенджер Signal. Він орієнтований на  спілкування між користувачами, за допомогою голосових розмов та обміну повідомленнями.

Цей додаток є безкоштовним. Його можна використовувати на смартфонах Apple та Android, також на комп’ютері. Все що потрібно мати — це номер телефону для реєстрації та подальшого спілкування між користувачами.

Фактично, додаток подібний до Telegram чи WhatsApp, бо має схожий функціонал. Ви можете здійснювати текстові або голосові чи відеодзвінки з друзями, сам на сам або в групах. Також є можливість використовувати реакції смайлів або наліпки.

Так а нащо тоді цей Signal?

А оттут найцікавіше. Цей додаток має наскрізне шифрування. Це означає, що лише користувачі у своїх особистих чатах  можуть бачити вміст цих повідомлень. Ба більше, компанія не матиме змоги перглядати зміст чатів. Навіть пакети наклейок отримують власне спеціальне шифрування.

Компанія створила таке шифрування, що такі додатки, як WhatsApp і Skype використовують цей захист у своїх чатах для користувачів. Однак компанії, що створили ці додатки, збирають багато іншої інформації у вигляді статистики використання, метаданих тощо.

Але ж телефон я надаю, тобто компанія про мене вже має інформацію.

Так, але наразі у додатку працюють над тим, щоб відокремити номер телефону від використання Signal, створюючи зашифровані сервери контактів.

Можливо, у майбутньому зовсім не доведеться вводити жодних особистих данних.

То як його завантажити?

Якщо у вас смартфон на базі Android, то потрібно:

  1. Зайти в Play Market.
  2. Написати у пошуку Signal (ось такий має вигляд іконка:

3. Завантажити  додаток.

Якщо у вас пристрій від компанії Apple, то треба зайти у App Store, і повторити пункти 2 і 3, що написані вище.

Після завантаження вам потрібно буде зареєструвати свій номер телефону. Потім ви отримаєте SMS-повідомлення з кодом підтвердження. Звідти ви матимете список контактів Signal, який покаже вам усі контакти, збережені у вашому телефоні, які перебувають у Signal. Ви можете безпечно вести текстовий, голосовий та відеочат із будь-яким із них, а також можете вручну додати номери телефонів людей, не збережених у ваших контактах.

Користуйтесь!

 

Артем Тригуб

 

Нагору