Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті за добу погасили п’ять пожеж

За минулу добу рятувальники Прикарпаття п’ять разів виїжджали на ліквідацію займань сухої трави. Вогнеборцями у найкоротші терміни було локалізовано та ліквідовано загоряння та не допущено поширення вогню на більш значні площі.

Повідомляє Інформаторпосилаючись на ДСНС області.

26 травня о 22:13 на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу в місті Микуличин Надвірнянського району. До місця події негайно було направлено вогнеборців міста Яремче. Вони встановили, що виникло загоряння листяної підстилки та зрізаних гілок дерев на відкритій території поряд з лісовим масивом, на площі 50 м.кв.

Надзвичайники локалізували пожежу о 22:38 та не допустили поширення полум’я на більш значну площу, а о 22:46 – ліквідували. Постраждалих на пожежі немає.

До ліквідації пожежі було залучено 16 чоловік та 1 одиниця техніки, з них 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки від ГУ ДСНС в області.

Нагадаємо, що категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю.

Нагору