Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Громади Прикарпаття можуть отримати побутову техніку для прихистків, де живуть переселенці

На Прикарпатті реалізовують проєкт “Простори підтримки”, фінансово допомагає гуманітарна організація Community Organized Relief Effort –  CORE. Громади області можуть подавати заявки на облаштування побутовою технікою прихистків, де проживають переселенці. 

Повідомляє Інформатор.

Планують забезпечити необхідним 20 прихистків. Для кожного закуплять холодильник, мікрохвильову піч, мультиварку, електрочайник, праску, фен та пральну машину з вмонтованою сушкою. Про це повідомляють у ГО “Молода Просвіта”, яка і запрошує громади взяти участь у проєкті.

Заявки на отримання техніки можуть подавати громади, де розгорнули групові поселення переселенців від 30-40 людей та більше в одній локації – у школі, садочку, гуртожитку чи інших необлаштованих місцях. Можуть подавати заявки і громадські організації, благодійні фонди, державні та приватні заклади, які створили та опікуються прихистками. Лише за умови меморандуму про їх співпрацю з органом місцевого самоврядування, де останній готовий передати їм отриману техніку у тимчасове чи постійне користування.

“Ще у перший місяць повномасштабної війни на Прикарпатті розгорнули групові поселення у школах та садках. Окремих квартир чи домів не вистачало для евакуйованих з гарячих точок українців, та й не усі зараз мають достатньо коштів для винайму житла. Відповідно, комунальні заклади не облаштовані до належних побутових умов. Люди досі потребують засобів, аби самостійно щось зготувати, попрати одяг чи елементарно висушити волосся після миття. Тому ми надамо відповідне обладнання, де його ще немає, і де ним зможуть вільно користуватися мешканці прихистку”, – розповідає керівниця “Молодої Просвіти” Євгенія Бардяк.

Під час відбору врахують рівномірність розповсюдження наборів техніки у районах області; чи прихисток отримував схожу техніку в межах інших проєктів. До складу відбіркової комісії запросять представників ГО “Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта”, Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, Івано-Франківської обласної військової адміністрації.

Заповнити заявку можна до 3 червня включно: https://bit.ly/3lDBEw6.

Також організатори запрошують підприємців та підприємства подавати до 1 червня включно свої цінові пропозиції на закупівлю побутової техніки. Детальні умови в описі до анкети https://bit.ly/3sXlrWW.

Нагору