Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Топ цікавих місць Калуша

Місто Калуш відзначив 585-річницю. Здавалося, що цікаво можна відшукати у промисловому місті. Але ні, тут є місця, які варто відвідати. 

Інформатор зібрав для вас топ таких локацій.

Римо-католицький костел Святого Валентина

Храм розташований в центрі міста. Це перша мурована будівля, що дійшла до наших днів. Будівництво храму було розпочате у 1841 році, а  довершене у 1845 році. Зведений в неоготичному стилі.

Музей родини Франка

Розташований  у Підгірках. Ініціаторкою його створення була внучка рідного брата Івана Франка – Оксана.

Музей відчинили у 1992 році. А саме приміщення було збудоване в 1935 році сином брата Івана Франка – Омеляном.

Тут можна побачити родинне дерево роду Каменяра, Франкові світлини різних років. Інші кімната присвячена родині Онуфрія.

Третя кімната має назву “Франкова світлиця”. Тут виставлено оригінальні речі родини Онуфрія Франка. У четвертій кімнаті виставлені картини Григорія Смольського.

Домбровський кар’єр, Домбровське озеро

Його по-іншому називають Калуським морем. Це  затоплений соляний кар’єр. З 1967 по 2003 рік тут видобували калієво-магнієві солі.

Кар’єр затопили підземні джерела та поверхневі води й утворилося озеро. Купатися тут не рекомендують через вміст солей у воді.

Музей “Калуська в’язниця”

Знаходиться на вулиці Січинського, 5. Це меморіальний музей національно-визвольного руху.

Підвальні приміщення для екскурсій були відчинені у 2013 році. А в 2017 році всю будівлю передали на розташування там музею. Експозиція створена на архівних матеріалах, свідчень репресованих, матеріалах археологічних досліджень.

Про головні новини міста читайте на сайті Інформатор. Калуш. Інформатор. Івано-Франківськ вітає колег зі святом! Розширюйте горизонти разом зі своїм містом!

Нагору