Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

99-й день війни: франківців закликають надалі допомагати в тилу

Уже більше трьох місяців триває повномасштабна війна в Україні. Боротьба триває як на передовій, так і в тилу. 

Нагадує Інформатор.

Івано-Франківська ОДА повідомляє про 8 способів допомоги в тилу:

  1. Допомагай армії фінансово. Надіслати кошти можна через застосунок “Дія”, ПриватБанк, monobank, або через перевірені благодійні фонди. Наприклад, “Повернись живим” чи фонд Сергія Притули.
  2. Долучайся до штабів гуманітарної допомоги. По всій Україні діє безліч штабів, які збирають амуніцію та інші потреби для військових. Можна долучитися до координування процесу, сортування ліків, одягу тощо. Або самостійно приносити те, що потребують наші бійці.
  3. Допомагай переселенцям. Багато людей були змушені покинути свої домівки через агресію рф. Зараз їм потрібні їжа, одяг, житло та медична допомога. Залежно від твоїх навичок, можеш стати учасником штабу, який допомагає переселенцям.
  4. Бери участь у плетінні сіток і пошитті одягу. Попередньо зателефонуй організаторам і дізнайся, яка допомога потрібна.
  5. Займайся автоволонтерством. Якщо вмієш їздити і маєш власну автівку, можеш допомагати в доставці речей, продуктів чи амуніції. Реєструйся в автоволонтери у чат-боті УВС.
  6. Стань кіберволонтером. Блокування ворожих сайтів і розповсюдження правдивої інформації — важливий фронт під час війни. Цінуються навички копірайтингу, дизайну, монтажу тощо.
  7. Долучайся до локальних штабів територіальної оборони. Вона захищає місто від диверсантів, які хочуть порушити громадський порядок і спокійний сон мешканців.
  8. Допомагай, навіть якщо знаходишся за кордоном. У багатьох країнах світу є потужні українські діаспори, які організувалися у волонтерські штаби. Можеш стати їхньою частинкою або допомагати самотужки з пошуком житла, роботи, навчання і оформлення документів для наших громадян.

Анастасія Стецькович

Нагору