Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківські волонтери виготовили більше 30 тисяч батончиків для захисників

В Івано-Франківську в Ліцеї імені Миколи Сабата волонтери виготовляють батончики на передову.

Інформатор дізнався деталі.

Організувала виготовлення батончиків практична психологиня Наталія Павлюк. Для роботи волонтерам в ліцеї виділили окреме приміщення. Жартома його називають цех. Почали роботу 2 березня, і вже три місяці поспіль не припиняють створювати поживні ласощі.

“Ідея виникла миттєво. У перші дні, коли я плела сітки, почула, що хлопцям потрібні батончики. А робити це нема кому й нема де. Кілька дзвінків, і приміщення знайшлося. Спершу ми виготовляли продукцію в Ліцеї № 22. Друзі, знайомі, колеги кинули інформацію в інтернет. Наступного дня нам принесли продукти”, – розповідає пані Наталія.

Так виробництво налагодилося. Перші батончики передали дітям-сиротам, наступні партії пішли на передову. Станом на сьогодні виготовили більше 30 тисяч батончиків. До ініціативи доєднуються всі охочі, зокрема, і переселенці.

Продукція – сертифікована Держпродспоживслужбою, й відповідає усім вимогам. До складу батончиків входять вівсянка, сухофрукти – фініки, родзинки, чорнослив, курага, лимонні цукати; грецькі горіхи, арахіс, соняшник, кунжут, льон. Карамель складається з меду, натурального масла, цукру.

“Коли ми отримали перший мішок вівсянки, думали, що ніколи його не використаємо. Але це не так. На виготовлення батончиків йде сотні кілограм продуктів. У нас спонсори, які постійно підвозять їжу. Наразі нам потрібні і продукти, і фінанси. А волонтерська команда у нас велика”, – зауважує пані Наталія.

Батончики – якісні і смачні, тож долучаймося!

Нагадаємо, франківців запрошують на благодійний рекорд задля допомоги ЗСУ.

Софія Сіренко

Нагору