Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Де орендувати велосипеди у Франківську?

Сьогодні настав третій день літа. На вулиці тепло, і вже можна пересідати на велосипеди. Тим паче, що місті є де покататися. Але де можна орендувати ровер? Яка буде ціна? Чи можна орендувати велосипеди для всієї сім’ї? 

Інформатор підготував добірку сервісів та магазинів, де можна орендувати велосипеди і насолоджуватися поїздкою нашим Франківськом.

Відкриває нашу добірку магазин Веломафія. Він знаходиться на вулиці Павла Тичини 43 б у торговому центрі “Реал” на 0 поверсі.

Власник магазину пан Маркіян розповідає, що після зими у крамниці повністю змінили асортимент прокату велосипедів. Тепер вони всі від одного японського виробника. Окрім цього, є гірські, міські та дитячі велосипеди (розраховані для діток від 6 років). Для того, аби взяти в прокат велосипед, потрібно залишити повну вартість ровера.

Раніше застава була 500 гривень, але зараз через війну ми змінили умову прокату. Документи залишати ніякі не потрібно.

Тарифи: 40 гривень коштує година прокату, 400 гривень – доба.

Магазин працює з понеділка до суботи з 09:00–18:00

У неділю – з 09:00–15:00

Також Інформатор залишає контакти магазину: +38 (096) 770-57-00, та посилання на Facebook та Instagram.

Друге місце, де можна орендувати велосипед – веломагазин GoodBike. Він знаходиться на вулиці Незалежності, 83 в підвальному приміщенні в будинку напроти драмтеатру.

Власник закладу пан Влад розповів, що магазин ще новий, проте два місяці тому розпочався такий собі велобум. Люди за день стабільно орендують в середньому 10 велосипедів:

У нас невеликий велопарк, але поки що на всіх вистачає. Більшість велосипедів для дорослих, але є і для дітей.

Також власник розповів, що велосипед можна брати погодинно і подобово.

Ціна першої години – 50 гривень, а кожна наступна – 30 гривень.

Ціна першої доби – 250 гривень, кожна наступна доба – 100 гривень.

Інформатор залишає контакти веломагазину: +38 (066) 671-21-12, та посилання на Instagram.

Ще один варіант для оренди ровера – додаток nextbike. Його можна завантажити у Play Market та AppStore.

Плюс такого способу полягає у тому, що велосипеди є майже у будь-якому куточку міста. Це можна відслідкувати на карті у додатку.

Тарифи на оренду:

Перші дві години прокату коштують по 25 гривень За третю, четверту та кожну заступну треба заплатити по 50 гривень.

Окрім цього, у додатку є абонементи: місячний – коштує 250 гривень, сезонний – 1150 гривень (декілька місяців) та туристичний (розрахований на 3 дні) – 150 гривень.

За всіма трьома абонементами дається можливість безкоштовно кататися одну годину щодня. 2 та 3 година коштують по 5 гривень. Четверта і наступні години – по 50 гривень кожна. Цей час не входить у вартість абонемента та оплачується окремо.

Для того, аби орендувати велосипед, треба поповнити гаманець в додатку на суму від 100 гривень. Потім підійти до обраного ровера, відсканувати qr-код, і розпочати поїздку.

Для того, аби завершити поїздку, необхідно приїхати на сіру чи синю точку, що вказана на карті додатку, поставити велосипед, під сидінням біля заднього колеса буде замочок. Його треба перевести в заблоковане положення – поїздка завершена.

Для того, аби завантажити додаток, вам треба зайти на смартфоні в Google Play чи AppStore, написати у пошуку “nextbike” (іконка має вигляд велосипеду з рамою на задньому колесі), завантажити додаток, зареєструватися в ньому, вказавши номер телефона, і поповнити гаманець.

Також важливо розуміти, що для оренди велосипеду таким способом має бути ввімкнений інтернет.

У додатку також є штрафи. Якщо власник орендованого байку не виходить на зв’язок більше 12 годин, то він має заплатити штраф у розмірі 1500 гривень. Якщо більше 24 годин немає з ним зв’язку, то велосипед вважається краденим і списується штраф у розмірі 15000 гривень.

Обирайте для себе кращий варіант і насолоджуйтеся чудовою мандрівкою Івано-Франківськом!

Фото взяті з відкритих джерел

Артем Тригуб

Нагору