Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Понад мільйон гривень “відсудили” у забудовника

Сьогодні, 13 червня, повідомили про те, що Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов однієї компанії з продажу будівельних матеріалів. Постановили стягнути заборгованість за відвантажену продукцію в сумі 1044576 гривень 82 копійки

Про це пише Інформатор з посиланням на офіційний сайт Господарського суду Івано-Франківської області.

Зазначається, що позивач – ТДВ “Івано-Франківськзалізобетон” поставив товар за відповідним договором. Відповідач – ТОВ “Смарагдові вежі” оплатив товар частково. Внаслідок цього виникла заборгованість у розмірі більше 1 мільйона гривень.

Згідно з договору, який компанії уклали між собою заздалегіть, пера компанія мала поставити необхідний товар, а друга – оплатити його у повному обсязі.

За статею 525,526,530 Цивільного кодексу України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

За 2 Пунктом статті 614 ЦК України у відповідача була можливість довести відсутність своєї вини, однак компанія не надала належних доказів та не спростувала доводи позивача.

Читайте до теми: Мінус 204 тисячі гривень: на Прикарпатті судитимуть оцінювача землі

Фото є ілюстративим

Артем Тригуб

Нагору