Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську діти розписували пряники. Частину солодощів передадуть для ЗСУ

Сьогодні, 15 червня, в Івано-Франківську відбувся майстер-клас із розпису пряників. Участь брали дітки від 4 років. Частину пряників виготовили для українських бійців. 

Захід відвідав Інформатор. 

Майстер-клас організували спільно центр психології та розвитку “РазОМ” і громадська організація “Мами Прикарпаття”. Розмальовувати пряники навчала майстриня Ірина Станіславська, або як називає себе жінка, — прянична фея.

Кожен маленький учасник і учасниця виготовили по три кольорові смаколики, з яких один передадуть бійцям на передову. Разом із пряниками дітки зробили записки зі словами підтримки для наших захисників.

“Повертайтеся живим” — основне побажання із записок.

Заготовки для пряників зробила домашня майстерня “Гарні пряники”, яка працює вже 7 років. Окрім Ірини, в майстерні є пекарка і декораторка.

З початком повномасштабної війни майстерня вирішила створити серію майстер-класів для діток-переселенців і юних жителів Івано-Франківська. Сьогодні відбувся вже 25-й захід із декорування солодощів. Частину виготовлених пряників бійцям доставлять волонтери.

Збоку може здаватися, що це якась дрібничка — всього лише пряник. Так, це не бронік, не медицина, не їжа, але це важлива ниточка, яка поєднує захисників із домом. Вони знають, що потрібні, що про них пам’ятають. Окрім того, це важливо і для дітей. Наприклад, дитина 5 років розуміє, що теж робить свій внесок до перемоги”, — розповідає прянична фея.

Сьогоднішній захід був платним, але здебільшого майстерня намагається робити майстер-класи на благодійній основі. Наразі така ініціатива потребує фінансової підтримки. Тому Інформатор радить долучатися до схожих акцій і допомагати як армії, так і організаторам подій.

Анастасія Стецькович

Нагору