Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Мама Романа Ратушного передасть кошти на розвиток освітнього порталу “Твоя підпільна гуманітарка”

Мама активіста Романа Ратушного передасть 50000 гривень на гуманітарний проєкт “Твоя підпільна гуманітарка”.

Про це пише Інформатор.

Роман Ратушний –  український громадський діяч, журналіст, військовий. Став відомим завдяки своїй боротьбі  за  збереження Протасового Яру в Києві. Він так себе і підписав – “Киянин з Протасового Яру”.

На початку повномасштабного вторгнення пішов захищати Україну. Воював добровольцем у боях під Києвом. Пізніше вступив до лав 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр» як військовий розвідник.

Романа вбили росіяни неподалік Ізюму під час битви за Донбас.

Активіст завжди підтримував та обожнював українську культуру і вільне слово. Тому просив свою маму, письменницю Світлану Поваляєву, перераховувати кошти на підтримку проєктів з незалежною та вільною позицією.

Одним із таких є освітній портал “Твоя підпільна гуманітарка”. Його засновники – Остап Українець, Євген Лір і Катерина Дудка. Він спеціалізується на гуманітарних науках, проводить лекції, інтерв’ю та дискусії на різні історичні та філологічні теми.

“Ми всі глибоко вдячні їй за довіру, яку мусимо виправдати. Ми витратимо гроші на друк антології “Культурна експансія” — збірки розповідей про те, як Росія намагалась підпорядкувати і асимілювати українську культуру на різних рівнях — і як за всі століття, всупереч усьому, цього не сталося завдяки таким людям як Роман”, – написав Остап Українець.

До слова, в одному із випусків проєкту #НашаТридцята взяв участь Роман Ратушний. Залишаємо посилання на випуск тут.

Фото взяті з відкритих джерел

Артем Тригуб

Нагору