Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ангелики з бісеру від діток для ЗСУ

Сьогодні, 17 червня, влаштували майстер-клас для діток з Івано-Франківщини, окупованих територій та міст, де тривають активні бойові дії. 

Про це пише Інформатор.

Майстер-клас організували в приміщенні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки. У ньому взяло участь 20 дітей.

Марина Цюпа, керівниця проєкту, розповідає, що майстер-класи спонсоруються програмою “Мріємо та Діємо” у співпраці з USAID:

Нас забезпечують канцтоварами і завдяки тому, що вже отримали, ми й організовуємо заходи. На минулому майстер-класі ми робили патріотичні браслети зі стрічок. А цього разу нам прийшли такі гарні подарункові коробочки з бісеру, тож вирішили зробити майстер-клас з бісероплетіння.

Майстриня Світла Петренко розповідає, що завжди отримує насолоду від праці у колективі з дітками:

Я вже не перший раз провожу з ними майстер-клас. Спочатку вони були дуже зажаті, а зараз вони на кожному майстер-класі розкриваються. Ми настільки одне одному допомагаєм від тої дійсності відійти.

Окрім цього, пані Світлана є волонтеркою. Всі сьогоднішні вироби вона передасть воїнам, які знаходяться у Харкові.

Учасники майстер-класу – діти. Але, окрім них, активно беруть участь і дорослі.

Евеліна Єрмак родом із Оріхова, що в Запорізькій області. Завітала на майстер-клас з мамою. Дівчинка говорить, що все дуже сподобалося. Мама коментує, що такі події допомагають відволікатися від реалій:

Такі заходи треба проводити, щоб діти спілкувалися й забували хоча б не на довгий час жахи війни. Це важлива робота і її треба проводити якомога частіше.

Пані Людмила з Харкова. Теж взяла участь у майстер-класі. Каже, що все дуже добре організовано:

Ми майже 2 місяці сюди ходимо і займаємося з цими дівчатами-волонтерами. Дуже гарні майстер-класи проводять. Дружня атмосфера, діток зустрічають із посмішкою на обличчі.

Загалом майстер-клас минув позитивно. Відвідувачі зарядилися добрим настроєм і відволіклися від війни. Організатори говорять, що зупинятися не будуть, і вже чекають усіх охочих на наступних подіях.

Артем Тригуб  

 

Нагору