Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

18 червня – День стабільної гастрономії

Чи знаєте ви про традиційні страви свого міста? А може, цікавитеся традиціями всього світу? Якщо ні, то ця стаття саме для вас. 

Інформатор віднайшов для любих читачів найсмачніші рецепти та розповів як їх приготувати.

Що означає День стабільної гастрономії?

Перш за все продукти, страви не тільки місцевої, а й усіх кухонь усіх народів. Цього дня радимо спробувати улюблену страву кухні, яку обожнюєте. Це може бути: піца, суші, шаурма, запечена індичка, лазанья, чи, можливо, хінкалі. Обирати вам!

День стабільної гастрономії – відносно молоде свято, яке встановлено Головною Асамблеєю ООН з 2017 року. Цей день пропагує шанобливе ставлення до традицій місцевих і харчового виробництва та, звичайно, збереження біорізноманіття.

Це свято має на меті об’єднати всіх людей та їхні вподобання в одну велику, різнобарвну та надзвичайно смачну гастрономічну родину.

А ось і добірка смачненьких рецептів, але перед тим як її читати, обов’язково щось перекусіть.

БОРЩ З ВИШНЯМИ

Це смачний сезонний борщ з молодої городини, який чудово смакує влітку, коли достигають вишні.

На 5 літрів води:

– свинячі ребра – 500 г                                                                – вишня – 1 склянка      

– півень або курка – 0,25 частина                                            – лавровий лист – 2 шт.    

– бадилля петрушки – 1 пучок                                                  – духмяний перець – 2 шт.

– зелена цибуля – 3 шт.                                                               – чорний перець горошком – 8 шт.

– молода картопля – 8 шт.                                                       – сіль за смаком

– молодий горох – 1 склянка                                                     – смалець – 2 столова ложка

– молоді буряки зі стеблами – 12 шт. (якщо маленькі)     – цибуля – 1 шт.

– молода морква – 2 шт.                                                           – борошно – 2 столові ложки

– молода капуста – 0,7-1 кг.

Рецептом поділилися Наші Бегаси.

ГРЕЧАНІ ВАРЕНИКИ

Фантастичні гречані вареники з сиром і шкварками з темним відтінком.

Тісто на вареники:                                  Начинка:

– борошно пшеничне 130 г                    – кисломолочний сир 600 г

– борошно гречане 130 г                        – сіль 0,5 чайна ложка

– вода 120 мл                                             – яйце 1 шт.

– яйце 1 шт.                                               Шкварки:

– сіля 1 чайна ложка                               – сало 100 г

процес приготування дивіться тут.

ДЕРУНИ з КАРТОПЛІ

Класичний рецепт дерунів з картоплі.

-картопля -2 кг.

-цибуля – 150 гр.

-яйце – 1 шт.

-часник – 3 зубці

-борошно 1-2 ст.

-ложки сметана – 1 ст. л

-сіль – 1-1,5 ч. л. (за смаком)

Рецептом поділилися Наші Бегаси.

Смакуйте із задоволенням!

Вадим Оксенчук

Нагору