Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Поліція, майстер-класи, патріотичні фото: як Франківську провели свято до Дня батька

Сьогодні, 19 червня, у парку Шевченка Івано-Франківська провели свято до Дня батька. Дітлахи прийшли з батьками і радо брали участь в усіх активностях, а їх було чимало.

Повідомляє Інформатор.

Свято розпочали о 12 год. Найулюбленішою локацією, мабуть, стала поліцейська. Тут дітям можна було посидіти в справжній машині поліціянтів, понатискати кнопки, погукати в гучномовець. А на прохання навіть мигалки включали.

Дівчинка Христя захопливо підходить до поліціянтів і запитує, чи вони справжні. Їй показують, як працює мигалка і садять в машину. А Тимофій залюбки міряє бронежилет і каску. Одним словом, локація – на ура!

Але це далеко не всі дійства. Так, для дорослих проводили майстерні, можна було спробувати свої сили у сімейних стартах, конкурсах з аніматорами, а ще –  створити прапор любові для військового, вервицю, браслет патріота, листівку для тата. Також зробити патріотичну світлину на фоні прапора й придбати пряник. Участь в усіх активностях безкоштовна. Гостей лише просили класти кошти у скриньки – на підтримку ЗСУ.

“Не забудьте обняти тата й запросити його на майстер-клас, показати те, що ви для нього зробите. Нашу державу зараз боронять найкращі мужчини, чоловіки, батьки, які в складних умовах виборюють нашу незалежність. Пам’ятаймо про це “, – зауважив директор департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко.

Концерту не було, Анастасія Пронюк з Центру дитячої творчості заспівала дві пісні в подарунок татусям. Згодом виступила дівчинка Майя, яка приїхала у Франківськ із окупованої території. Вона чуттєво станцювала під хіт “Стефанія”.

На локації з надання першої домедичної допомоги ми зустріли двох дівчаток – Софію та Лізу. На святі їм подобається все, вони всюди хочуть побувати. Софія каже, привітала свого тата, подзвонивши, – він зараз захищає Україну. Чоловік дуже радіє, коли є можливість поспілкуватися з донькою. Дівчинка ділиться, батько уже третій раз на війні. Мама теж мобілізована.

“Дітей потрібно підтримувати, бо ми за своїми емоціями забуваємо, відкладаємо дітей на другий план. Але діти по-своєму переживають те, що відбувається. Тому треба розмовляти з ними, ставитися до них по-серйозному. Приємно, що частинку уваги сьогодні ми можемо виділити дітям. На мою думку, зараз воюють всі, не всі зі зброєю, але кожен має свій фронт. Діти у цьому допомагають”, – зазначила учасниця ГО “Дружина воїна” Леся Марковецька.

До організації свята долучилися Департамент молодіжної політики та спорту, “Карітас Івано-Франківськ”, ГО “Дружина воїна”, ГО “ДОМ4824”, кав’ярня “4.5.0”, міський центр “Спорт для всіх”, релігійна громада “Християнська Україна”.

Софія Сіренко

Нагору