Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Зроби пожертву — отримай електронну книгу. Мешканки Франківська збирають гроші для ЗСУ

В Івано-Франківську триває благодійна акція. Електронну книгу можна придбати за вартістю кави — пожертва від 40 гривень. Серед книг є відомі зарубіжні та українські видання.

Більше про благодійну акцію дізнався Інформатор. 

Проєкт відбувається в рамках роботи онлайн-крамниці “boookstore”, засновницями якої стали 18-річні мешканки Івано-Франківська Валерія Пирог і Вікторія Панашенко.

Електронні книжки за власний кошт дівчата придбали ще на початку пандемії коронавірусу. За цей час в онлайн-бібліотеці франківок назбиралося чимало примірників, з частиною допомогли також друзі організаторок. Наприклад, одна з подруг надіслала 100 книг і таким чином до продажу зібрали майже 200 електронних видань.

На підготовку до проєкту дівчата витратили близько тижня. Спочатку отримали від знайомих онлайн-книги, тоді конвертували їх у потрібний формат і склали список назв усіх видань.

Організаторки помітили, що після майже 4 місяців повномасштабної війни, звичайні збори коштів вже не ефективні. Адже в багатьох людей погіршилася фінансова ситуація і надсилати таку кількість грошей, як було ще в лютому та березні стає важче. Оскільки більшості властиве бажання інвестувати в те, що приносить користь, тому й виникла ідеї акції. Людина може придбати книжку значно дешевше, ніж на спеціальних для цього сайтах, і при цьому вона також допоможе державі.

“Наша ініціатива – свідчення незламності української нації. Ми завжди шукаємо можливості інвестувати у майбутнє. Незалежно від віку чи стартового капіталу українці генерують ідеї, які працюють. Я надіюсь, що наша акція матиме успіх, але ще більше сподіваюсь, що вона надихне людей на створення чогось іншого, не менш класного”, — розповіла співорганізаторка Валерія Пирог.

Акція діятиме постійно. До перемоги всі зібрані гроші перераховуватимуть на потреби захисників (матеріали для маскувальних сіток, акцію “Станіславський борщ” і на рахунки перевірених волонтерів), а після — на “Дім Сірка” та інші благодійні організації. Ціни на видання піднімати не планують, адже хочуть, щоб можливість купити книгу була в кожного.

Наразі кошти для армії переказали 6 людей. Організатори зазначають, що будуть раді кожній сумі, яка допоможе закрити збір і врятувати комусь життя.

Список електронних книг будуть доповнювати. Зараз придбати можна 182 книги українською мовою та 56 — англійською.

Більше про ціни на книги та реквізити для оплати дізнавайтеся на сторінці організаторів.

Анастасія Стецькович

Нагору