Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прокачати soft skills. Франківську молодь кличуть на табори в наметах

Франківську молодь запрошують на наметові табори від Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Фундація Регіональних Ініціатив”. Обіцяють насичену програму, ватри зі співами і круто проведений час з однодумцями. 

Повідомляє Інформатор.

Активним франківцям пропонують відвідати три табори:

  • “Мольфар” – 1-6 серпня 2022
  • “Soft Skills 2.0” – 8-12 серпня 2022
  • “Крок до лідерства” – 21-26 серпня 2022

На Івано-Франківщині відбуватиметься табір “Мольфар”. Зупинімося про ньому.

Впродовж шести днів учасники навчатимуться роботи в команді та боротимуться за Кубок Мольфара в п’яти командах. Як розповіла координаторка проєкту Анастасія Гайдич, тематика табору обиралася у 2019 році. Однак тоді його не провели.

“Ми відштовхувалися від тематики командотворення, бо хотіли донести: круті проєкти найрелевантніше робити разом. Потрібно взаємодіяти з іншими, аби досягти великих цілей. Ця ідея збігається з концепцією турніру”, – каже вона.

До команди організаторів входять не лише франківці, а й мешканці інших областей. На початку війни роботу над табором призупинили. Згодом всеукраїнське керівництво ФРІ вирішило – таборам бути, бо на них є попит. Молоді потрібне перезавантаження, знайомство з іншими людьми.

“Нове майбутнє – це про взаємодію під час відбудови. У державі зараз надзвичайно сильна синергія між людьми. Нам важливо її зберегти в майбутньому, коли ми переможемо. Навички взаємодії дуже важливі. Ми зрозуміли 24 лютого, наскільки нестабільними можуть бути наші плани. Виживають і процвітають гнучкі – індивідуально і в команді”, – каже Анастасія.

Якою буде програма?

Прокачуватимуть навички командної роботи. Команда – механізм, який працює через рух. Якщо хтось один перестане рухатися, не буде загального результату.

Програма відкривається блоком “Як пізнати себе”, де учасники визначають свої слабкі і сильні сторони. Далі – навчання лідерству, мотивації, комунікації, цілепокладання, розповідає головна програмниця табору Мар’яна Мажак.

Разом з освітньою програмою буде симуляція. Кожна з п’яти команд символізує парубка (згідно легенди про Мольфара). Учасники мають виконувати завдання, збирати бали. Організовує турнір нащадок Мольфара, йому допомогають друзі – міфологічні істоти. Завдання базуються на командній роботі, а кризові ситуації сприятимуть використанню отриманих знань на блоках.

Встигніть зареєструватися на табір до 3 липня.

“Soft Skills 2.0” — освітньо-мотиваційний табір, який організовує ФРІ Луцьк. Він спрямований на розвиток м’яких навичок. Учасники ефективно прокачають вміння комунікацій, публічних виступів та командотворення, дізнаються більше про дизайн мислення і емоційний інтелект.

Табір проходить вдруге, раніше був успішно проведений у 2019 році.

“Hard skills – це те, чому потрібно навчатися більш технічно. Soft Skills – те, без чого хард скілів буде недостатньо (вміння комунікувати, емоційний інтелект, кризовий менеджмент). Це взаємодія людьми. Цьому і будуть вчити на таборі”, – пояснює Анастасія.

“Крок до лідерства” — брендовий табір ФРІ, традиційний шестиденний, де можна прокачати м’які навички, зрозуміти державотворчі процеси та дізнатися більше про проєктний менеджмент та комунікації. Табір виховує майбутніх громадських активістів.

“Волонтери і громадські активісти – дуже сильна підтримка. Вони швидко реагують на проблеми. Ми виховуємо людей, які будуть проявляти ініціативу, вступати в громадські організації й змінювати країну”, – зауважила Анастасія.

Аби потрапити на табір, слід пройти відбір. Посилання на реєстрацію ТУТ. Вік учасників – від 18 років.

Фото: ФРІ.

Софія Сіренко

Нагору