Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Розвага для малечі – відпочинок для батьків

Інформатор для наших любих читачів зібрав добірку дитячих майданчиків міста. Ми розкажемо де і як можна провести час весело, безпечно, і звісно ж, цікаво.

Взагалі чи корисно гуляти з дітлахами на ігрових майданчиках?

Звісно, що так, адже в першу чергу це прогулянка на свіжому повітрі, тим самим ігри на вулиці корисні для здоров’я. Також відвідування майданчиків дозволить вашій дитині адаптуватися до суспільства, бавлячись з іншими малюками.

Але не потрібно забувати про правила безпечної поведінки на ігрових майданчиках:

  • Малеча дошкільного віку повинні гуляти на майданчику лише під наглядом дорослих. Дитина у віці до 7 років нездатна адекватно оцінювати рівень небезпеки своїх вчинків і, загравшись, може отримати травму сама або травмувати іншу дитину.
  • Перед тим як дозволити дитині грати на дитячому майданчику, дорослі повинні оцінити її безпеку. Необхідно перевірити цілісність ігрових конструкцій, наявність гострих кутів і країв. Гойдалки і каруселі перевіряють на стійкість та міцність кріплень і сидінь. На самому майданчику не повинно бути небезпечних предметів. Якщо майданчик не виглядає надійно і безпечно, краще підібрати для прогулянки інше місце.
  • Краще вибирати майданчики зі спеціальним гумовим покриттям або ті, де насипаний пісок. Асфальтове покриття найбільш небезпечно при падінні і заборонене для використання на дитячих майданчиках.
  • Перед тим як садити дитину на металеву гірку або гойдалки, потрібно перевірити температуру поверхні. У спекотну пору року ігрові елементи з металу сильно розжарюються і можуть обпекти дитину.
  • Важливо правильно підібрати одяг і взуття дитини. Речі краще вибирати без великої кількості застібок, дитина повинна мати можливість вільно рухатися.

Ну що ж, про користь ігрових зон дізналися, правила безпеки повторили, тепер можна дізнатися, де та чим обладнані майданчики Івано-Франківська.

Дитяча ігрова зона біля Міського озера

Ця зона виграшна тим, що знаходиться біля озера та парку. Батьки можуть не тільки читати книгу на лавці, але й зайнятися спортом, адже біля озера знаходиться найбільша облаштована доріжка для бігу.

Ігрова зона є доволі цікавою, виконана у формі різних геометричних споруд, від яких захват не лише у дітей, а й батьків.

На думку Інформатора, єдине чого не вистачає – це гойдалок.

Дитячий майданчик на вулиці Військових ветеранів, 3-4

Враховуючи, те що ця ігрова зона знаходиться на території Парку воїнів-визволителів, де кожного дня гуляють сотні франківців, то вона виглядає бідненькою. Маленька карусель, на яку від сили сяде троє дітлахів. Дві гойдалки та одна маленька гірка.

Найбільше, що здивувало журналістів Інформатора, те що у зоні, де повинен бути пісок, його майже немає.

Дитячий майданчик на вулиці Галицька, 126

У цій ігровій зоні різноманітна кількість ігрових споруд. Безліч гірок та гойдалок.

Вся площа дитячого майданчика очищена від гострих і небезпечних речей. Також під великими ігровими спорудами є спеціальне гумове покриття, при якому менші ризики отримати травму.

Дитячий майданчик на вул. Олександра Довженка, 11 А

Ця ігрова зона схована між житловими будинками. Атмосфера – по-домашньому.

Тут тихо, спокійно та безпечно. немає виходів до проїзної частини дороги.

Гойдалок та гірок вистачає. Також на території встановлені різні турніки, що дає можливість дітлахам покращувати свій фізичний стан.

Єдиний мінус, це те що немає огорожі навколо ігрових зон.

Дитячий майданчик на вул. Вовчинецька, 198

Ігрова зона є максимально простою, але тут досить чисто та спокійно. Єдине чого не вистачає – це паркану.

Дитячий майданчик на вул. Вовчинецька,біля магазину Велес

Надзвичайно бідненький майданчик, який ще й знаходиться біля проїзної частини.

Землю ігрової території засипали камінням, що є великим мінусом, адже з’їжджаючи з гірки, можна травмуватися. У зоні, де повинен бути пісок, його немає.

Дякуємо нашим безстрашним захисникам за те, що оберігають нашу Україну, за те, що наші малята можуть продовжувати насолоджуватися безтурботним дитинством.

Нагору