Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Спекотне літо – не проблема: актуальні рецепти лимонадів

Сезон полуниці та вишень скоро закінчується, тому поспішайте придбати цю смакоту, аби насолодитися втричі. Наїстися, напитися та врятуватися від спеки.

Рецептом ділиться Інформатор.

Домашній лимонад: рецепт з вишнями

Вишня — досить кисла ягода. Тому в вишневий лимонад потрібно додавати менше лимонного соку, ніж в інші рецепти.

Інгредієнти:

  • 1,5 літра води;
  • 1/2 лимона;
  • 300 г вишень;
  • листя свіжої м’яти;
  • 80 г цукру-піску;
  • 25 г очищеного кореня імбиру.

Приготування:

1. У каструльку висипте вишні й цукор. Додайте 500 мл води. Поставте на вогонь і прокип’ятіть сироп 7-10 хвилин.

2. У гарячий сироп покладіть листя м’яти. Додайте сік половинки лимона. Імбир наріжте кружальцями й теж відправте в сироп. Дайте настоятися.

3. Процідіть сироп в глечик. Долийте воду або газовану воду, розбавляючи за смаком. Охолодіть.

Рецепт лимонаду з полуницею

Полуниця і базилік дає дуже вдале поєднання смаку в напої. Якщо ви будете використовувати в рецепті фіолетовий базилік, колір лимонаду вийде більш насиченим.

Інгредієнти:

  • 1,2 літра води;
  • 600 г ягід полуниці;
  • пучок свіжого базиліку;
  • 140 г цукру-піску;
  • кубики льоду.

Приготування:

1. З цукру і 200 мл води зваріть цукровий сироп.

2. Базилік розімніть в ступці, щоб листя трохи пустили сік. Додайте в теплий, але не гарячий сироп (якщо він буде гарячим — базилік віддасть гіркоту в лимонад). Залиште настоятися 2 години, а потім процідіть.

3. Полуницю збийте блендером в пюреподібну масу. Додайте базиліковий настій. Долийте до смаку холодну газовану воду.

Легкого приготування та смачного!

Нагору