Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Цього дня в 1931 році запатентували перший вертоліт. Винахід належав українцю

Ігор Сікорський — авіаконструктор українського походження , який 91 рік тому запатентував перший ґвинтокрил у США.

Про це пише Інформатор. 

Перший свій вертоліт Ігор Сікорський створив ще на початку 20 століття. Він розробив невелику модель, яка змогла підійнятися на декілька сантиметрів вгору. Побачивши результат, сестра Ігоря допомогла братові з коштами, яких вистачило на двигун і необхідні інші деталі.

Винахідник створив 2 ґвинтокрили, які представив у 1909 році на виставці в Києві. Тоді вертольоти не змогли підійнятися в небо з пілотом, тому чоловік зайнявся розробкою літаків та згодом отримав диплом пілота. Чоловік почав працювати в санкт-петербурзі головним конструктором.

За часів червоного терору, який проводили більшовики, Ігоря попередили, що його внесли до списку на розстріл.

Винахідник через імовірну небезпеку вирішив покинути територію росії і поїхав спочатку до Лондона, а потім до Парижа. Там у  нього авіаконструкторська діяльність не склалася, тому винахідник переїхав до США.

А вже 27 червня 1931 року Ігор Сікорський отримав патент на свій винахід вертольота. 1939 року Vought-Sikorsky 300 відірвався від землі на чолі з самим пілотом. Цей повітряний транспорт фактично був модернізованою версією першого побудованого ґвинтокрила винахідника.

Конструювальник розробив майже 50 моделей вертольотів, які також використовували під час Другої світової війни.

 

Нагору