Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Палаці Потоцьких триває перегляд архівних відео про Конституцію України

У Івано-Франківську на Палаці Потоцьких триває безкоштовний перегляд архівних відео про прийняття Конституції України та цікавих фактів з приводу цього документу.

Пише Інформатор.

Придумали такий формат, щоб люди у вільний час могли прийти та подивитися декілька відеофрагментів. Навіть якщо потрапити тільки на певну частину, можна залишитися до кінця уривку і почати його перегляд знову. Такий формат популярний у світових музеях, щоб не прив’язуватися до конкретної години. Зараз це також важливо, щоб не збирати одночасно багато людей. Адже триває війна і в будь-який момент може бути оголошена повітряна тривога.

“Мета відеопоказу – нагадати людям, що є Головний закон і що важливо усвідомлено розуміти законодавство впринципі. Ставитися до нього як до правил у правовій державі, коли всі рівні перед законом і дотримуються норм, коли кожен розуміє не тільки свої права і вольності, а й обов’язки та відповідальність перед державою. Конституція – це перший і основний закон, який якраз і гарантує такі права і вольності”, – розповів Володимир Гайдар, директор КП “Простір Інноваційних Креацій “Палац””

Серед відеофрагментів, які показують на Палаці Потоцьких:

-документальне відео Ярослава Кендзьора з серії «Політичні етюди». Можна побачити нарізку з дня та ночі 27 і 28 червня 1996 року під час прийняття Конституції;

-анімація від International Idea, яка пояснює що таке Конституція та для чого вона потрібна. Буде доступною та цікавою для дітей;

-вікторина, на якій можна переглянути 10 питань і потім перевірити свої знання про прийняття Конституції, її вміст тощо.

Перегляд розпочали об 12:00. Захід триватиме до 17:00. Приєднуйтеся!

Нагору