Івано-Франківськ До сайту

Оператори лінії “102” здобули нові навички роботи з людьми

Декілька десятків івано-франківських операторів “102” і диспетчерів пройшли дводенні тренінги в прикарпатській поліції.

Про це пише Інформатор з посиланням на обласну поліцію.

Тренінги організували за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та громадської організації “Ла Страда – Україна”.

Спочатку слухачам роз’яснили особливості законодавства в сфері захисту прав дітей від насильства та поділились навиками комунікації з неповнолітніми. Тоді всі отримання знання учасники навчань “відточували” на практиці, щоб вже скоро застосувати їх у звичній роботі.

Найуспішніші оператори і диспетчери отримали відзнаки.

Ми повинні завжди бути на зв’язку. Тому проводимо ці тренінги для вдосконалення нашої діяльності. Особливо це актуально зараз, під час війни. Люди стають свідками, жертвами жахіть війни. Інколи навіть не можуть підібрати слова від пережитого. Тому, важливо допомогти людині, дитині розповісти про це, дати ті свідчення”, – розповів начальник відділу організації реагування та служби «102» ДОАЗОР Національної поліції України Андрій Канашук.

Начальник поліції Івано-Франківщини Сергій Безпалько наголосив, що саме з операторів розпочинається робота поліції. Чим швидше й ефективніше вони зреагують на повідомлення, тим кращою буде робота правоохоронців.

Схожі тренінги Національна поліція організовує ще з 2017 року. Удосконалювати свої навики скоро будуть і працівники ліній “102” з інших областей.

Фото взяті зі сторінки поліції

Анастасія Стецькович