Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківська психологиня провела тренінг про наповнення ресурсом під час війни

Сьогодні, 2 липня, в Молодіжному центрі “Параграф” відбувся останній ресурсний тренінг для дорослих .

Захід відвідав Інформатор.

Більше місяця для всіх охочих заняття проводила психологиня з Івано-Франківська Вікторія Леник. Тренінги – безкоштовні. Відвідували їх як переселенці, так і місцеві мешканці.

Заняття створені для того, щоб люди могли отримати ресурс і сили рухатися далі. Працювала Вікторія не тільки з цивільними. Психологічну роботу проводила також з волонтерами, щоб вони не вигорали від своєї діяльності.

Під час своїх занять, психологиня додає практичну частину. Наприклад, ліпка з пластиліну чи малювання. Сьогодні працювали з метафоричними картками та малюнками. Першим завданням було обрати 6 карток, не дивлячись на їхні зображення. Тоді по черзі відкривати кожну і розповідати свої асоціації з озвученими від психологині питаннями.

Наступним кроком було зігнути чисті листки і розфарбувати їх. Символ пом’ятого аркуша –  життя, яке не буває ідеальними. Учасники також взаємодіяли між собою, розпитували одне одного про відчуття під час виконання завдань, емоції, бачення і можливі рішення проблем.

“Мета таких завдань – розібратися з ситуацією, знайти вихід з неї. Не люблю слово “проблема”, тому вживаю “ситуація”. Взагалі ресурсні тренінги – це про силу, про задоволення, розслаблення“, – розповідає Вікторія.

Також дівчина зазначає, що часто після тренінгів людям відкриваються певні проблеми, на які вони часто заплющували очі.

Попри те, що це був останній ресурсний тренінг для дорослих, наступного тижня розпочнеться двомісячний психологічний табір для дітей і їхніх батьків.

Інформатор радить слідкувати за анонсами.

Анастасія Стецькович

Нагору