Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Топ-5 українських мультфільмів на вихідні

Обрати цікавий мультфільм, який сподобається і дорослим, і дітлахам – завжди проблематично. Проте ми вирішили потішити наших читачів та написати про добірку 5 найкращих українських мультфільмів.

Пише Інформатор.

Мавка. Лісова пісня (2022)

Сповнений таємниць та загадок ліс знаходиться під надійною охороною. Це є покликанням Мавки – Душі Лісу. Талановитий сільський хлопець Лукаш увесь час грає на сопілці. Чарівну мелодію почула Мавка. Сталося диво – вона закохалася у юнака.

Але чи зможуть вони бути разом? На першому місці для дівчини завжди буде турбота про збереження лісу та усіх його мешканців.

Ескімоска (2013)

У мультфільмі ви зможете спостерігати за пригодами чарівної Ескімоски в казково гарній Арктиці. Щодня Ескімоска ловить рибу в маленькій бухті зі своїми друзями Громилом, Розумником та домашнім улюбленцем Оленем.

Щоразу вони знаходять загадковий предмет, який плаває у воді, і намагаються знайти йому нове застосування. Вони намагаються зрозуміти, для чого насправді він призначений. Для цього вони використовують свою уяву і винахідливість, через що потрапляють у смішні ситуації.

Клара та чарівний дракон (2019)

Дівчина на ім’я Клара усамітнено живе у невеличкому будиночку посеред лісу. Єдині її друзі – три неслухняні мавпочки. День у день вони бігають по лісу та здатні потрапити в халепу на рівному місці. Одного дня усі разом вони вирушають у подорож.

Світ, у якому живе Клара – дивовижний. Тут можна зустріти і гномів, і чарівників, і навіть чарівних дракончиків. Саме Дракончика, який має надзвичайні здібності, зустріне дорогою дівчина, і він здатний вплинути на долю усього світу.

Викрадена принцеса: Руслан і Людмила (2018)

Дивовижна історія мультфільму трапилась у чарівному місті Києві — за часів відважних воїнів, прекрасних принцес і могутніх чаклунів. Мандрівний артист Руслан, який мріє стати лицарем, зустрів прекрасну Мілу і закохався в неї, навіть не підозрюючи, що дівчина — донька київського князя.

Але щастю закоханих не судилося тривати вічно: злий чаклун Чорномор з’явився в магічному вихорі і на очах Руслана викрав кохану, прагнучи перетворити силу її кохання на власну чаклунську могутність. Не роздумуючи, Руслан рушив у погоню за вкраденою принцесою, щоб, здолавши всі перешкоди та небезпеки на своєму шляху, довести, що справжня любов — сильніша за магію.

Микита Кожум’яка (2016)

Це український 3D-анімаційний фільм-фентезі, знятий за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки.

Мультфільм розповідає про хлопчика Микиту, сина богатиря, якому доводиться врятувати свій і казковий світи від повернення злого дракона.

Гарного перегляду!

Вадим Оксенчук

Нагору