Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рецепти смачних десертів від перевіреного кондитера

Сезон полуниці вже майже закінчився і ми вирішили поділитися з вами смачними десертами, які готуються швидко та без зайвих нервів. Вихідні продовжуються, сьогодні та сама неділя, коли можна виділити час, сходити за полуничкою на центральний ринок, вона там точно завтра буде. Ну а після прийти додому і приготувати ці смачні делікатеси для друзів, сім’ї, ну або ж для себе.

Пише Інформатор.

Панакота – класичний італійський рецепт

Це італійський десерт з вершків, молока, цукру і желатину, також часто додають ваніль. Цей десерт походить із П’ємонту, хоча його їдять по всій Італії, подаючи з ягідними, карамельними, шоколадними сиропами.

Інгредієнти:

  • Вершки 30% – 200 мл;
  • Йогурт грецький – 500 мл;
  • Цукор – 75 г;
  • Желатин – 20 г;
  • Для соусу:
  • Полуниця – 300 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Ваніль – на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

1. У невеличкій тарілці змішайте желатин та 2-3 ст. ложок холодної води та залиште на 5-10 хв.

2. У сотейнику дуже добре перемішайте йогурт, можете це зробити міксером або ж віничком для збивання, поступово додавайте вершки, щоб маса стала однорідною. Додайте цукор та ваніль.

3. Желатин поставте до мікрохвильовки та розтопіть підходами по 15-20 секунд. Додайте желатин до вершків з йогуртом та добре перемішайте.

4. Поставте на малий вогонь Вашу майже готову панакоту та повільно перемішуйте доки не почнуть з‘являтись бульбашки біля стінок, але ні в якому разі не доводьте до кипіння. Зніміть з вогню та дозвольте їй трішки схолонути.

5. Для соусу промийте та очистіть полуницю, потім розріжте навпіл.

6. Викладіть у сотейник полуницю з цукром та поставте на вогонь. Повільно помішуйте доки не розчиниться цукор. Зніміть з вогню та дайте схолонути.

7. Розлийте панакоту по порціях та поставте у холодильник на 30 хв.

8. Полуницю можете викласти або невеликими шматочками з соусом, або ж перебити у блендері в пюре та викласти як соус. Можете задекорувати та залишити в холодильнику ще на 30 хв.

Трайфл снікерс з солоною карамеллю

Це багатошаровий десерт, який можна знайти в британській та інших кухнях. Складається з тонкого шару савоярді, зазвичай замочених у хересі або іншому кріпленому вині, заварного крему та фруктового складника.

Інгредієнти:

  • Печиво шоколадне – 400 г;
  • Карамельний соус – 100 г;
  • Арахіс солоний смажений – 100 г;
  • Вершки 33% – 200 мл;
  • Йогурт грецький – 100 мл;
  • Крем сир – 200 г;
  • Цукрова пудра – 75 г.

Спосіб приготування:

1. Попередньо охолодженні вершки влити до миски та збивати з повільних обертів до більших, загалом це займе 10-15 хвилин. Коли вершки почнуть загустати додайте крем сир та продовжуйте. Після того коли крем буде збитий, додайте йогурт та цукрову пудру, збийте до однорідної консистенції та відправте у холодильник.

2. Печиво подрібніть вручну на маленькі шматочки.

3. Залишилось найпростіше. Викладіть на дно стакана печиво, за ним крем, знову печиво, карамельний соус та арахіс, крем та задекоруйте знову карамельним соусом та арахісом

Якщо бажаєте більш повітряний та ніжний десерт, замініть печиво домашнім бісквітом за наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт;
  • Цукор – 100 г;
  • Борошно – 75 г;
  • Какао – 25 г;
  • Олія – 1 ст. л.;
  • Молоко – 2 ст. л.;
  • Розпушувач – 1/4 ч. л.

Приготування:

1. Яйця та цукор змішати у мисці та збивати міксером від менших до більших обертів до пишної піни.

2. Змішайте окремо сухі інгредієнти та просійте через сито.

3. Додайте сухі інгредієнти у яйця та обережно перемішуйте лопаткою для того аби не зруйнувати ніжну текстуру нашого бісквіта. У кінці додайте олію та молоко та ще раз обережно перемішайте.

4. Застеліть форму для випікання пергаментом та викладіть тісто. Відправте пектись бісквіт у прогріту духову шафу до 175 градусів на 20-30 хвилин. Не відкривайте перші 15 хв шафу, тому що бісквіт може не піднятись. Перевірити готовність нашого бісквіта дуже легко, встроміть дерев‘яну паличку у бісквіт, якщо вона буде суха та без залишків тіста – бісквіт готовий. Вийміть його з духової шафи та залишіть охолонути. Після цього можете його розірвати руками та використовувати ароматну серединку нашого бісквіта для десерту.

Італійський тирамісу

Це десерт на основі сиру маскарпоне, як наповнювач додається печиво “савоярді”, кава та какао. В класичному вигляді тирамісу подається охолодженим до кави еспресо. Тирамісу — один з найбільш популярних десертів у світі.

Інгредієнти:

  • Печиво савоярді (можна придбати у супермаркеті або ж у крамниці з іноземними товарами) – 0,5 пачки;
  • Вершки 33% – 250 мл;
  • Крем сир маскарпоне – 250 г;
  • Цукрова пудра – 100 г;
  • Міцна заварена кава – 200 мл;
  • Жовток – 3 шт;
  • Коньяк – 50 мл;
  • Какао – 2 ст. л.

Приготування:

1. Попередньо охолодженні вершки влити до миски та збивати з повільних обертів до більших, загалом це займе 10-15 хвилин. Коли вершки почнуть загустати додайте крем сир та продовжуйте. Після того коли крем буде збитий, додайте жовтки збиті з цукровою пудрою. Тепер збийте крем ще раз до однорідної консистенції та крем готовий.

2. Печиво савоярді вмокнути у каву змішану з коньяком та викласти на дно вашого посуду, це може бути порційні піали або ж велике деко. За ним йде шар крему, знову змочене печиво і крем.

3. Посипте через сито наш десерт какао та відправте до холодильника на 2 години.

Нехай смакує та легко вдається у приготуванні.

Вадим Оксенчук

Нагору