Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Повістки через Дію приходити не будуть: подробиці

То що з електронними повістками? Чи надсилатимуть їх через Дію? На ці питання вже є відповідь.

Про це пише Інформатор посилаючись на коментар речника Міноборони Олександра Мотузяника одному з українських ЗМІ.

У Міністерстві оборони України розглядають можливість оцифровування окремих етапів та елементів взяття на військовий облік.

Проте це не означає, що у Дії будуть повістки.

Спікер Міноборони Олександр Мотузяник мав на увазі можливість відображення військового квитка у Дії.

“У нас є загальна політика держави – це “країна у смартфоні”. І, безумовно, в тому числі, таке питання як облік військовозобов’язаних надалі також може бути принаймні на перших кроках частково переведено в цифровий режим”, – сказав Мотузяник, відповідаючи на питання про можливе осучаснення та спрощення процедури взяття громадян на військовий облік.

Також він додав, що наразі така робота вже ведеться відповідними міністерствами.

Окрім цього, у Мінцифрі пояснили, що мова точно не йде про військові повістки, проте припустили, що в майбутньому в додатку “Дія” можуть розміщувати військовий квиток.

Раніше Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що повістки через “Дію” не вручатимуть.

“Такого точно не буде. У “Дії” зараз працює можливість отримати повідомлення про судові справи. За бажанням ви цю функцію можете відключити”, – сказав міністр.

Також, під час свого вечірнього звернення до українського народу Президент України Володимир Зеленський пообіцяв розібратися в питанні виїзду за межі місць реєстрації військовозобовʼязаних, резервістів та призовників.

“Я доручив міністру оборони, начальнику Генерального штабу, Головнокомандувачу Збройних Сил доповісти мені всі деталі під час завтрашнього чергового засідання Ставки Верховного Головнокомандувача – одним з пунктів порядку денного. Я обіцяю народу розібратися з цим”, – заявив Зеленський.

Президент України попросив надалі Генеральний штаб не ухвалювати подібних рішень без його згоди.

Читайте до теми: Як забронювати працівників під час війни: актуальні запитання-відповіді

Нагору