Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ще одна втрата для Франківська: прощання з героєм, що загинув на передовій

Сьогодні, 6 липня, у місті прощалися із захисником Михайлом Неспяком, що загинув на передовій.

Про це пише Інформатор.

Церемонія похорону проходила у Будинку смутку. Попрощатися із захисником прийшло близько сотні людей.

Михайло Неспяк народився 1989 року в Івано-Франківську, у шкільні роки навчався у Бурштині в коледжі фізичного виховання. Потім отримав вищу освіту в Прикарпатському національному університеті. Після університету працював у таборі “Молода Гвардія” в Буковелі та викладачем у Івано-Франківському базовому коледжі технологій та бізнесу.

Воював у зоні АТО/ООС у 2014 році. Після цього одружився. У захисника з дружиною народився син. Також Михайло займався спортом грав у футбол за команду Франківська.

2 березня його покликали захищати Україну на передову. 7 березня народився другий син, який вже не побачив свого батька.

Загинув Михайло 2 липня у бою з російськими військовими на Луганщині.

“Ходимо ми різними дорогами, у кожного своя. У когось широка зручна, вигідна. У когось не дуже вигідна. На дорогу, на яку став Михайло, ступає людина, яка має честь та совість. Це дорога, яку не обирають усі, яка далеко не для усіх. Нею не ідуть лукаві. Нею ідуть чесні. І є поклик, який нас кличе, праця, яка вимагає багато поту сліз крові. А інколи і життя. Це дорога, на яку стали сьогодні тисячі молодих і не молодих. Достойних і людей, які не вважали себе такими. Ця дорога веде їх туди, де вони матимуть можливість стати спиною і захистити те, що їм дороге – рідних і близьких, батьків, сім’ю, братів, сестер, країну. Те, що є джерелом і осередком життя.

Михайло саме цією дорогою пішов. Вона є сумною для батьків, дружини. Вона є страшно сумною для дітей, які не зможуть подивитися в очі батьку. Але вона є щасливою для нього, бо йому нема чому боятися. Він може сміливо дивитися у очі Богові. Він зберіг відповідальність і те, що є для нього дороге,” – додав священник під час прощання.

Вічна пам’ять Герою Івано-Франківська та всієї України!

Читайте до теми: Франківськ прощається із загиблим героєм

Артем Тригуб

Нагору