Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сьогодні святкують День поцілунків: спогади франківців (опитування)

Сьогодні, 6 липня, відзначають Всесвітній день поцілунків. Вперше його відсвяткували у Великій Британії. Офіційним свято стало 22 роки тому.

Пише Інформатор.

Коли закохані цілуються, в крові виробляється “гормон любові”, який дає відчуття безпеки і задоволення. Також понижується рівень кортизолу, що відповідає за стрес.

Поцілунки — невід’ємна частина романтичних стосунків. За ними люблять спостерігати в кіно, в рекламі. Окрім цього, це частина культури.

Цілуються в щічку, коли вітаються і прощаються, коли роблять подарунки чи просто піднесені на емоціях. Це вияв любові та турботи не тільки в закоханих, а й серед друзів, рідних.

Журналісти Інформатора провели опитування серед франківців, у яких дізналися, коли і як вони поцілувалися вперше.

Ось, які відповіді отримали:

-Не пам’ятаю, — Міша.

-Пам’ятаю, в школі. У першому класі, — Наталя.

-Це було в школі, давно. З ким не пам’ятаю. Тоді був клас 6 чи 7.  Залишилися позитивні враження,— Олександр.

-Експериментували з подругою. Пам’ятаю, що був тоді п’яний. Але спогади хороші, — Олесь.

-Років у 14. Було класно, адже це були мої перші стосунки. Тоді був дощ і було романтично. Але більше згадувати не хочу, бо все погано закінчилося, — Вікторія.

-Маю фото ще з садочку. Але його не пам’ятаю. А так орієнтовно 14-15 років, — Влад.

-Мені було 18. Ходив на дискотеки в університеті. Не зовсім був у тверезому стані, але познайомився з дівчиною. Потім спілкувалися декілька тижнів, а далі перейшли до “амурних” відносин, — Семен.

-Коли мені було 5 років, я закохалася в нашого сусіда Тараса. Він дуже гарно грав на флейті. Він мене брав на руки і носив мене по садочку. Вбирав мені черешеньки на вушка. А я його обнімала і цілувала. Це було моє перше кохання і перший поцілунок, який я пам’ятаю. А потім, як виросла, то вже були “кавалєри”, — Галина.

Далі – дивіться у відео.

Тож закохуйтеся, цілуйтеся та отримуйте задоволення!

Анастасія Стецькович

Вадим Оксенчук

Нагору