Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Ковалі без кордонів” привезуть до Франківська швидку військовим та виставку графіки

Завтра, 8 липня, в Івано-Франківську передадуть військовим автівку швидкої. Це відбудеться у межах міжнародного гуманітарного проєкту “Об’єднання для України. Ковалі без кордонів”. Але це ще не все. 

Повідомляє Інформатор.

Гроші на автомобіль допоміг зібрати коваль Людвіг Одман зі Швеції. Він продавав свої графічні роботи на тему російсько-української війни. Біля автівки відбудеться і презентація творів митця. Початок о 10 год. Локація – площа біля “Бастіону”.

“Я щодня впродовж 48 чи 50 днів малював скетчі на тему подій в Україні. Вийшло 48 малюнків. Вони – іноді комічні, а іноді – серйозні  чи трагічні, – каже митець Людвіг Одман. – Ми зробили по 30 авторських копій кожного малюнка і вони дуже добре продавалися”.

Роботи митця

Після презентації виставка переміститься у “Ваґабундо”. Її там можна переглянути з 16:30, а ще – придбати авторські копії робіт. Це буде внеском у нашу перемогу. Людвіг, як і його колеги з об’єднання, неодноразово брали участь у “Святі ковалів” у Івано-Франківську.

До слова, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ковалі Норвегії та Швеції об’єдналися, щоб пришвидшити нашу перемогу. До них приєдналися колеги з усього світу.

За цей час “Ковалі без кордонів” передали на потреби ЗСУ вісім автівок.

Нагору