Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Воїнам передали бойову швидку, яку допоміг придбати коваль зі Швеції

Людвіг Одман – коваль зі Швеції. Він знає кілька українських слів, серед яких “Слава Україні!”. Сьогодні, 8 липня, митець привіз до Івано-Франківська свої графічні роботи, завдяки яким придбали бойову швидку.

Повідомляє Інформатор. 

Придбати бойову швидку вдалося завдяки спільній роботі міжнародного гуманітарного проєкту “Об’єднання для України. Ковалі без кордонів”, куди входить Людвіг та його колеги – шведські та норвезькі ковалі. Вони в різний спосіб збирають кошти на закупівлю необхідних речей – автівки, обладнання тощо. Кожен займається своєю ділянкою роботи, Людвіг створює графіку.

“Як почалася повномасштабна війна, я почав малювати, бо намагався сконцентруватися. В перші дні не міг ні спати, ні їсти. Це була як арт-терапія. А дружина запропонувала виставити роботи в соцмережі і продати”, – розповів митець.

Дружина Людвіга, до слова, з Івано-Франківська. Картини стали купувати, тож подружжя вирішило зробити копії кожного малюнка. 30 копій швидко розійшлися.

Як розповів франківський коваль Сергій Полуботько, одна зі військовим частин передала запит про швидку. Їм дуже була потрібна машина, аби вивозити поранених. Таку автівку знайшли на аукціоні в інтернеті й придбали.

“Я зібрав сім тисяч доларів, продаючи роботи. Повернувся у Швецію й буду продовжувати. Всі кошти спрямую на допомогу Україні”, – каже він.

У графіці митця можна зайти і сарказм на тему путіна й росії, і трагічні реалії України. Про них детальніше ми розкажемо у наступній публікації.

Софія Сіренко

Нагору