Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську для дітей влаштували хімічне шоу

У центрі міста для дітей переселенців  влаштували безкоштовне хімічне шоу “Бандера смузі”. Участь в експериментах брали усі охочі дітки, навіть батьки.

Пише Інформатор.

“Хімічне шоу ми проводимо вже більш як три роки. там використовуємо безпечні реактиви, які можна використовувати в роботі з дітьми. Ці досліди допоміг розробити професійний хімік, тому все що я сьогодні показувала – є безпечним”, – розповідає організаторка дитячих свят Мистецької студії “Світанок” Ольга Новицька.

Такі заходи намагаються проводити частіше, аби відвернути увагу дітей від війни. Це дійство є не першим, організатори намагаються проводити різноманітні активності на постійній основі.

“Ми починали з плетіння сіток з “Пластом”, передавали їх на передову. Продавали пряники на підтримку ЗСУ, тричі ми проводили читання українських книжок, розмальовували вишиванки. Всі ці заходи мають проукраїнський характер”, – ділиться організаторка заходу Діана Великочій.

Усі дітлахи залишилися в захваті, адже на власні очі побачили ефектні експерименти.

“Кожен відчув ефект несподіванки, коли ми змішували рідини та утворювалася зовсім інша субстанція, або інший колір, або густий насичений дим”, – розповідає організаторка дитячих свят Ольга Новицька.

Також поекспериментували з сухим льодом, який отримав назву “Бандера смузі”.

Наступний майстер-клас проведуть 15 липня на Площі Міцкевича біля Куба. Там виготовлятимуть фігурки з повітряних кульок.

Вадим Оксенчук

Нагору