Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Футбольний турнір для дітей та юнаків у Вовчинці: подробиці з 7-ми денних змагань

7 липня проходили фінальні футбольні змагання серед дитячих та юнацьких команд у селі Вовчинець, що поблизу Івано-Франківська.

Про це пише Інформатор.

Протягом 7 днів проводилися футбольні змагання серед дітей та юнаків Прикарпаття й України. На них зібралися 65 команд, учасники віком від 6 до 13 років. Вони приїхали зі Львова, Чернівців, Тернополя, Хмельницького та Івано-Франківської області.

Інформатор поспілкувався з президентом дитячого юнацького футбольного клубу “Ніка-05” та організатором турніру Андрієм Шулятицьким. Він розповів про те, що клуб заснований у 2005 році в Франківську. Наразі базується у селі Вовчинець. Керівництво клубу має угоду про співпрацю і розвиток футболу в цій місцині: 

“Три роки назад ми постелили тут синтетичне футбольне поле по програмі економічного розвитку України. Завдяки угоді нам вдається сьогодні проводити цей дитячий турнір. Так як офіційних змагань зараз в Україні немає, тому ми виходимо із можливості робити такі одноденні турніри: команди з нашого регіону, ну і найближчі, хто може до нас приїхати. Для того, щоб діти не забували свою улюблену справу – гру в футбол.” 

Пан Андрій розповідає, що не всі команди змогли доїхати – лише з найближчих областей. Також приїхало багато батьків, які сумували за турнірами.

На випадок повітряної тривоги у них підготовлені бомбосховища:

У нас вони є в сільській раді, в клубі. Якщо починається тривога, то протягом 3 хвилин всі діти будуть там. Ми насправді боялися за ці сирени. Не думали що все відбудеться з таким піднесенням: дуже багато людей було за ці дні”.

Також пан Андрій додає, що усі турніри проводилися у мирний час. А сьогоднішні змагання проходять вперше на цьому полі:

“Перед цим ми орендували футбольне поле та манежі в зимовий період. Зараз ми ще повністю не готові приймати матчі, бо нема роздягальнь, води. Але ми зробили, що можемо. Але ми хочемо розвивати цю базу далі, однозначно. Нам треба і трибуни, освітленням зайнятися у зимовий період”.

Чоловік говорить, що чує гарні відгуки команд, які вже зіграли свої матчі на турнірі. Додає, що якщо все буде добре і буде можливість провести ще один турнір, то вони зроблять від себе все залежне, аби він пройшов на цьому полі та в безпечних і комфортних умовах. В планах провести його у серпні:

“У нас в клубі найменші діти 2016 року народження, і найстарші з 2009 року. Тому ми для кожної категорії робили в окремий день турніри. на деяких вікових категоріях було більше охочих, ніж ми могли взяти. Просто обмежений час. Тому, закінчивши цей марафон, ми на серпень плануємо щось більше. От з Дніпра телефонували, вже готові їхати” .

Пан Андрій додав, що сьогодні ще плануються стикові матчі. Пізніше – 3 матчі за місця і фінальний матч. Чоловік розповідає, що спочатку планували проводити турнір на двох полях. Це зменшило б тривалість турнірів:

“Але погода внесла свої корективи, спека спалила нам трав’яне поле. Ми перейшли у режим одного поля і це навіть ніхто не помітив”.

Не забули організатори і про нагороди. Ті команди, які вже зіграли матчі, отримали медалі, кубки, грамоти. Також нагородили кращих гравців матчів: кращого голкіпера, нападника, бомбардира, захисника.

Інформатор підготував матеріал, аби ви відчули атмосферу футбольного турніру.

Артем Тригуб

Нагору