Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Івано-Франківськ на долоні: чим цікаві Вовчинецькі гори?

Вовчинецькі гори чи пагорб? Чи можна там відпочити? А що там взагалі цікавого? 

Інформатор вирішив відвідати це знакове місце, що знаходиться в 6,5 кілометрах від центру Івано-Франківська.

Одразу розставляємо крапки над і. Вовчинецькі гори – це наша українська пам’ятка природи. А Вовчинецький пагорб – частина Покутської височини. Він сягає 300-350 метрів над рівнем моря і має свої природні особливості: похилі схили, плоску поверхню. Також займає площу в 30 гектарів.

Тобто Вовчинецькі гори – “народна” назва. А Вовчинецький пагорб – науковий вислів. Та місцину можна називати і так, і сяк.

Що з відпочинком?

Піднявшись на гори, відвідувачі мають можливість перепочити у спеціально відведених для цього місцях. На місцині встановили лавки та столики для того, аби перекусити. Окрім цього, є вбиральня та смітники.

Для діток встановили дві гойдалки, аби вони змогли відпочити та насолодитися краєвидами Франківська.

На території встановлені камери відеонагляду для охорони місцини.

Неподалік зони відпочинку встановили локації для фотографії – напіввідчинені двері та рамку з англійським написом нашого Івано-Франківська.

Також відвідувачі зможуть детальніше розгледіти Івано-Франківськ з гір та побачити вершечки Карпат. Для цього біля дверей встановили безкоштовний оглядовий бінокль.

З місцини відкривається заворожливий вид на Івано-Франківськ. Для тих, хто ще не побував на Вовчинецьких горах – обов’язково радимо це зробити.

P.S. А ще можна зробити світлину біля однієї з локацій, виставити в соцмережі і тегнути нас. З радістю чекатимемо на це 🙂

Туди складно доїхати? Як краще – пішки чи на авто?

Дорога на цю місцину не є складною і на пагорб зможе без проблем заїхати легкове авто. Якщо для вас не буде складним сходження на пагорб, то спробуйте піднятися самі. Впевнені, що у вас все вийде!

А для того, аби ви побачили усю красу місцини, Інформатор підготував коротке відео:

Артем Тригуб

Нагору