Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківська архієпархія УГКЦ звинувачує церкву МП у розпалюванні релігійної ворожнечі

Івано-Франківська архієпархія УГКЦ звинуватила церкву московського патріархату в розпалюванні релігійної ворожнечі й може звернутися до поліції. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на заяву Івано-Франківського Архієпархіального управління УГКЦ.

У тексті заяви йдеться про те, що 9 липня на офіційному сайті УПЦ МП оприлюднили звинувачення про те, що в храмах УГКЦ Івано-Франківська начебто закликають вірян захоплювати церкви МП.

“У зв’язку з цим Івано-Франківське Архієпархіальне управління УГКЦ офіційно заявляє, що жоден наш священнослужитель не чинив вищезазначених закликів. Тому необґрунтовані звинувачення з боку УПЦ Московського патріархату розцінюємо як незрозумілий жест провокативного характеру. Через це вимагаємо негайного спростування недостовірної інформації, що приносить моральну шкоду УГКЦ та її вірним, як і всім українцям, які вже і без того сьогодні терплять жахливі наслідки від московської агресії“, – йдеться у тексті.

Українським церквам, пишуть далі у тексті, не слід розпалювати міжконфесійну ворожнечу, а навпаки – об’єднатися у молитві за мир та допомозі ЗСУ, допомагати переселенцям.

Якщо церква МП не спростує недостовірну інформацію, то Івано-Франківське Архієпархіальне управління УГКЦ стане на захист своїх прав і звернеться до правоохоронних органів.

Нагадаємо, церква МП спростували інформацію про те, що громада та священнослужителі собору Різдва Христового хочуть перейти до ПЦУ. 

Нагору