Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Заборона курити електронні сигарети в громадських місцях | думка франківців (опитування)

Відсьогодні, 11 липня, набув чинності закон, який забороняє використовувати електронні сигарети чи засоби для нагрівання тютюну в громадських місцях.

Повідомляє Інформатор.

До громадських місць, в яких тепер не можна курити, належать приміщення і території закладів охорони здоров’я, навчальних закладів, ресторанів, кафе, держустанов, гуртожитків, громадський транспорт, вокзал і станції, зупинки тощо.

Новий закон прирівнює електронні сигарети до звичайних і за їхнє використання передбачає штраф у розмірі від 51 до 170 грн. А за повторне порушення протягом року — від 170 до 340 грн.

Журналісти Інформатора провели опитування серед франківців, в яких дізналися думку щодо заборони паління електронних цигарок.

– До всіх сигарет ставлюся негативно. В мене курять рідні вже більше 10 років і я дуже негативно до цього ставлюся. Зараз пішла тенденція на електронні сигарети, їх багато продають. Маю знайомих, які курять і на них ніщо не може вплинути, — розповіла Настя.

– Погано ставлюся до куріння в громадських місцях, бо вважаю, що це забруднює середовище, — прокоментувала Емілія.

– До заборони ставлюся позитивно, бо запах від сигарет, як від використаних шкарпеток. Якщо інші бажають курити, то нехай. Але це забирає їхній час, гроші і здоров’я, — сказав Владислав.

-Вважаю, що електронні сигарети — це дурниця. Якщо хочуть курити, хай вже використовують звичайні. Правильно зробили, що заборонили курити в громадських місцях, — Оксана.

Більше думок від франківців дізнавайтеся у нашому відео:

Анастасія Стецькович

Артем Тригуб

 

Нагору