Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Благодійний концерт і ярмарок на Яремчанщині: скільки вдалося зібрати коштів?

Вчора, 12 липня, в селі Дора, що на Яремчанщині, відбулася низка благодійний подій для того, аби зібрати кошти на потреби земляка Івана Бойка.

Про це пише Інформатор.

Іван Бойко – односельчанин, який зараз воює в лавах ЗСУ. Від нього надійшов запит про потребу купити машину на передову.

В концерті взяли участь: отець Іван Лейб’юк разом із своїми вихованцями, які подарували кілька танців та виконували пісні; артисти будинку культури міста Яремче; гості з інших міст України.

Окрім цього під час концерту тривав ярмарок, на якому майстрині продавали свої кондитерські вироби, книги та прикраси.

Благодійності проходили біля монастиря святого Петра і Павла. Перед концертом та ярмарком відбувалася Служба Божа.

Інформатор поспілкувався із співорганізаторкою дійства Оксаною Пасічною. Дівчина говорить, що кожного року на місті, де проводився ярмарок та концерт, було храмове свято (12 липня – День апостолів Петра і Павла):

“Люди там організовували день села, концерт і взагалі святкування на День Петра і Павла. Заходи були дуже яскравими, класними. Збиралося усе село і святкувало разом.”

Також дівчина розповіла трохи більше про воїна Івана Бойка:

“Частина Дори, що знаходиться за монастирем, називається Кам’янка. Іван сам звідти. Фактично на цей концерт та ярмарок прийшли сусіди, друзі, батьки хлопця. Всі одне одного знають і розуміють що є потреба у грошах, і ми маємо до цього [збору] долучитися.” 

Оксана додала, що цього року ніхто ніяких святкувань не збирався проводити, так як наразі військовий час:

“Але ми з дівчатами та моєю сестрою Наталею стояли після благодійного ярмарку, який проводили минулої неділі, і думали про те, що щось треба зробити. Я одразу пішла запитати у священників про те, чи можливо це зробити. Ми домовилися про концерт та ярмарок. Написали усім місцевим жителям, що вони можуть приносити будь-яку їжу, яку хочуть. Також ми зробили афішу, що нам потрібно зібрати гроші саме для Івана. І нам це вдалося зробити.” 

Дівчина розповідає, що організувати дійство було не просто, через обмаль часу:

“Але я думаю, що ми це зробили дуже гарно. Ми зібрали дуже велику суму коштів і Іван закрив збір грошей на машину. Його батьки дуже тішилися, сестра була рада. І ми всім селом об’єдналися і зробили добру справу для нашого друга.”

На ярмарку та концерті вдалося зібрати 41076 гривень.

Крім цього, Оксана та Наталя Пасічні є засновницями сімейної пекарні “Файна Фамілія”, яка з початку повномасштабного вторгнення росі на Україну активно збирає кошти на допомогу ЗСУ та волонтерам. Вони готують смачні тістечка, кекси, торти, макаруни і всі кошти переводять до допомогу. Дівчата зібрали вже понад 50000 гривень і не збираються на цьому зупинятися.

Інформатор підготував невеличке відео з ярмарку та концерту. Приємного перегляду:

Артем Тригуб

Нагору